загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Брак грошей на виплату пенсій: аналітик заявив про проблему із ЄСВ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дефіцит Пенсійного фонду виник через неправильні підрахунки, які запроваджувалися тоді, коли рахували очікувані доходи від ЄСВ. Очікувалося, що доходи від ЄСВ будуть більші, що люди платитимуть краще.

Про це заявив виконавчий директор ГО «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзин.

Він розповів, що своєю постановою уряд дав дозвіл Пенсійному фонду не повертати до кінця 2018-го року бюджетні позики, які він отримав із держбюджету для покриття касових розривів, пов’язаних із затримкою пенсій.

«Це означає, що дефіцит Пенсійного фонду цього року буде більший, ніж 139 мільярдів. Чому? Бо не повернуті бюджетні позики – це прихований дефіцит Пенсійного фонду», – зазначив Олег Пендзин.

Економіст пояснює, що такий великий дефіцит ПФУ виник через неправильні підрахунки, які запроваджувалися тоді, коли рахували очікувані доходи від ЄСВ.

«Очікувалося, що доходи від ЄСВ будуть більші, що люди платитимуть краще. Зараз ми побачили ще один цікавий законопроект щодо передачі контролю за ЄСВ Пенсійному фонду. Ввели «драконівські» штрафи і покарання для тих, хто своєчасно не сплачує ЄСВ. Нас намагаються переконати, що за рахунок цього надходження до ПФУ збільшаться до 10 млрд.

Маємо отримати ще мільярд від розмитнення «євроблях». Ще одна новація уряду – збільшення оподаткування високих пенсій ЄСВ. Але це питання досить складне. Ми не знаємо, чи відгукнеться бізнес на такі події, чи просто великі зарплати підуть у тінь. Тобто тут є багато нюансів», – зауважив Пендзин.

Водночас економіст додав, що уряд можна зрозуміти, адже він шукає будь-які шляхи, щоб знайти гроші для перекриття дефіциту Пенсійного фонду.

Як відомо, Центр соціально-економічних досліджень (CASE) повідомляє, що дефіцит Пенсійного фонду 2013 року становив 22 млрд грн, 2014-го – 15,6 млрд грн, 2015-го – 94,8 млрд грн, 2016-го – 142,5 млрд грн, 2017-го – 141 млрд грн, станом на 2018-й, згідно з держбюджетом, дефіцит становитиме 139,3 млрд грн.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що дефіцит Пенсійного фонду планується ліквідувати протягом 7-10 років. 

 

Джерело:
До списку новин