загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 науково обґрунтованих причин завести кота

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хочете здоров’я і легкості – приймайте котика. Щодня. У максимальних дозах.

Вони м’які, пухнасті, грайливі, у них розкішні хвости і заспокійливе муркотіння. Навіть фото або відео з котиками здатні моментально покращити настрій! Але є ще кілька серйозних причин якомога швидше стати власником кота.

1. Серце скаже вам дякую

Кішка, яка зустрічає вас вдома і муркоче на колінах вечорами, – відмінний спосіб знизити рівень щоденного стресу. А де менше стресу, там менше навантаження на серце і судини. Загалом, не дивно, що ризик смерті від серцево-судинних захворювань у власників цих хвостатих істотно нижчий, ніж у тих, хто не додумався завести кота.

Так, вчені досить категоричні: придбання Мурчика вони називають прекрасним стратегічним рішенням для тих, хто турбується про здоров’я серця.

2. М’язи і кістки стануть міцнішими

Ні-ні, для цього зовсім не доведеться носити розгодованого Мурчика (або Мурку) на руках. Міцні м’язи і кістки додаються до кожного кота, навіть найбільш худому і дрібному. Від вас вимагається лише регулярно гладити звіра, щоб він муркотів. Муркотіння – це звуки на частоті 20-140 Гц. Дослідження доводять, що частоти в діапазоні 18-35 Гц покращують рухливість суглобів і м’язів після травм, а також здатні загоювати мікротравми і запобігати м’язову атрофію. Це називається біомеханічною стимулюючою терапією. Взяли кошеня – вважайте, обзавелися приладом для ефективної фізіотерапії. А ще він, «прилад», вам радіє.

3. Якщо ви чоловік, у вас буде більше прихильниць

Факт: жінок приваблюють чоловіки, які мають домашніх тварин. Більше 90% самотніх панянок щиро вірять, що такі кавалери дбайливіші і цікавіші, а тому охоче погоджуються на побачення.

4. Ви прокачає навички спілкування

Дослідники з Міссурійского універсітету виявили, що діти, які страждають аутизмом, набували навичок соціальних взаємодій краще, якщо у них була якась домашня тварина, кішка в тому числі. По суті, коти пробуджують інтерес до оточуючих людей і покращують здібності до спілкування. Хороший план не тільки для малюків-аутистів, а й для всіх, хто страждає від власних замкнутості і сором’язливості.

5. Знизиться ризик підхопити інфекцію

Вусатий-смугастий домашній вихованець допомагає зміцнити імунну систему немовлят. Зокрема, ефективно налаштувати її на захист від респіраторних захворювань. Також кішка в будинку здатна знизити ризик виникнення гастроентериту у дітей.

6. І алергії не буде

Якщо у вас немає алергії на кішок, вихованець допоможе більш успішно протистояти іншим подразникам. Цей зв’язок доведений. Принаймні, на прикладі дітей. Чим активніше і частіше дитина контактує з муркутуном, тим менша ймовірність, що у неї буде алергія або астма.

7. Психічне здоров’я покращиться

Кілька років тому авторитетна британська компанія Cats Protection опитала більше 600 людей, серед яких були як власники кішок, так і люди, які не мають домашніх тварин взагалі. Частина опитаних страждала всілякими психічними розладами. Вчені проаналізували відповіді і прийшли до висновку: 87% з тих, у кого були кішки, стверджували, що вусатий-смугастий вихованець благотворно впливає на їх психологічне самопочуття. А 76% ще додали, що кішка допомагає їм краще справлятися з повсякденними стресами.

8. Ви не будете страждати від самотності

Протягом життя кожен з нас переживає періоди самотності і соціального відторгнення. Вони можуть бути пов’язані, наприклад, з переїздом в незнайоме місто або країну, втратою коханих і друзів. Почуття самотності часом настільки велике, що хочеться опустити руки. Домашній вихованець – істота, яка змушує господаря організовувати своє життя: піклуватися, годувати, вчасно чистити лоток. А в результаті людина відчуває власну потрібність і продовжує жити далі, незважаючи ні на що.

9. Станете розумнішими

Зв’язок тут непрямий, але він все-таки є. Дослідження підтверджують, що власники кішок в середньому мають більш високий коефіцієнт інтелекту, ніж господарі собак. Крім того, вони більш незалежні, врівноважені і володіють глибоким внутрішнім світом.

10. І будете краще спати

Опитування серед пацієнтів, які страждають розладами сну, дають цікавий результат: якщо домашній вихованець – та ж кішка – знаходиться в спальні або навіть на ліжку, сон стає більш спокійним, глибоким і умиротвореним . На це вказують понад 40% опитаних. Як переконаний фахівець зі сну з Клініки Mейo Лоїс Кран (Lois Krahn), кішка схожа на ефективне і абсолютно нешкідливе заспокійливе, яке можна прописати практично всім.

 

Джерело:
До списку новин