загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

88-річний українець досі тягає штангу, ходить у спортзал і сам обробляє великий город

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як більшість із нас уявляє один день пенсіонера, якому за 80? Телевізор, диван. Втім є українці, які руйнують такі стереотипи. Один із них — Петро Базюченко. Йому 88. Він — штангіст! Еге ж, досі тягає штангу, відвідує спортзал і здобуває спортивні нагороди.

За 68 років захоплення штангою пан Базюченко встиг стати 24-разовим чемпіоном України, 14-разовим чемпіоном Європи та 10-разовим чемпіоном світу.

"Спорт — це мій еліксир довголіття, — усміхається Петро Базюченко. — У селі давно вже немає моїх однолітків, — а я ще, як бачите, нівроку: міцні м’язи, чудова пам’ять!"

Розповідаючи про свій звичний ритм життя, Петро Базюченко перелічує: "Двічі на тиждень ходжу на тренування. Тридцять хвилин — розминка: роблю розтяжки, відтискаюсь, присідаю. Дві години працюю зі штангою. Ну й звісно — щодня роблю ранкову зарядку. Щоправда, сільську: дрова рубаю, піч палю, брикети ношу — від хліва до будинку".

Значно впливає на здоров'я і харчування, каже Петро Максимович. Чоловік пригадує випадок, коли його схопили суглоби, біль був такий, що навіть довелось відмовитись від тренувань. "Я дізнався про те, що м'ясо провокує відкладення солей у суглобах, — каже чоловік. — Вирішив скоригувати свій раціон і перестав його вживати. Допомогло. Тепер у моємо меню переважають салати, домашній сир, молоко. І трішечки сала собі дозволяю.

А ще щоденно випиваю дві склянки червоного домашнього вина!"

Ще одним секретом міцного здоров’я наш співрозмовник називає 20 сотих поля, на якому він самотужи працює з весни до осені.

"Мій ритм роботи на полі такий: півтори години працюю, годину — відпочиваю, і за три-чотири години встигаю зробити стільки, що дехто не впорається і за вісім”, — хизується пан Петро.

Тож рецепт міцного здоров'я Петра Базюченка складається із трьох простих інгредієнтів: спорт, фізична праця і здорове харчування. А приправивши все це чудовим настроєм, у будь-якому віці можна жити, як кажуть, на повну!

 

Джерело:
До списку новин