загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Киянам нагадали про програми ремонтів: що можна зробити і за скільки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В бюджеті Києва на 2019 рік планується виділити 100 мільйонів гривень на програму енергоефективності 70/30. Це вдвічі більше, ніж цього року, коли було виділено 50 мільйонів. Про це пише народний депутат України Дмитро Білоцерковець у Фейсбук.

Програма 70/30 передбачає виконання енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ та ЖБК, коли 70% вартості робіт оплачує місто, а 30% збирають мешканці.

-За три роки роботи програма вже неабияк показала свою ефективність, - нагадує Дмитро Білоцерковець. - Так, жителі одного з будинків на проспекті Перемоги у рамках її дії встановили індивідуальний тепловий пункт. У результаті його роботи вартість опалення зменшилась на 60%, а витрачені гроші повернулися жителям будинку менш ніж за один опалювальний сезон. І це при тому, що зазначеному будинку майже 50 років!

-Однак створена ще одна, нова програма капітальних ремонтів багатоквартирних будинків будь-якої форми управління, - наголошує Дмитро Білоцерковець. - Це дає більше можливостей для мешканців, адже діє для будинків, де немає ОСББ чи ЖБК. Крім того, важливо, що більш гнучкою та доступною для киян є пропорція фінансування:

- Модернізація та заміна ліфтів – 95% міський бюджет та 5% коштів мешканців;
- Капітальний ремонт покрівель – 90% міській бюджет та 10% коштів мешканців;
- Ремонт та заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж – 85% міський бюджет та 15% коштів мешканців;

На цю програму в бюджеті міста-2019 закладається фінансування в розмірі 30 мільйонів гривен.

 - Об’єм фінансування цих двох програм є лише початком! Місто готове і далі, при коригуванні, наповнювати ці програми додатковим фінансуванням, якщо буде попит з боку мешканців будинків, в чому особисто я не сумніваюсь , - сказав Дмитро Білоцерковець.

Дмитро Білоцерковець відзначив, що такі новації прийняті завдяки заступнику голови КМДА Петру Пантелєєву.

 

Джерело:
До списку новин