загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Електронна медкарта: як це буде працювати і які дані потраплять в систему

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Електронні медкарти повинні зменшити навантаження на лікарів. Але що вони дадуть пацієнтам? Які саме дані будуть вноситися в лікарняні комп’ютери і хто буде мати до них доступ?

ФАКТ. Починаючи з 2019 року, дані про пацієнтів будуть вноситися в спеціальні електронні карти, які будуть зберігатися в медичних інформаційних системах (МІС).

Доступ до інформації (але тільки за згодою пацієнта) зможе отримати лікар будь-якого медзакладу, оскільки дані, навіть якщо вони були внесені в карту в різних лікарнях, потраплять до єдиної системи.

ПРИНЦИП РОБОТИ. Збір даних та їх зберігання будуть централізованими. Наприклад, сімейний лікар прийняв пацієнта, вніс інформацію в електронну карту і відправив її на сервер. Якщо наступного разу пацієнт потрапить до лікаря в іншому місті або в своєму, але до іншого лікаря, його історію хвороби не треба буде відновлювати або пересилати з «рідної» лікарні – медику потрібно буде просто зайти в систему і відкрити електронну карту.

ПЕРЕВАГИ. Електронна медична карта пацієнта дасть можливість:

МОЗ і НСЗУ – обробляти знеособлені дані для ефективного управління системою охорони здоров’я;

НСЗУ – аналізувати дані для управління якістю медичних послуг;

Пацієнтові і лікареві – мати доступ до медичних даних у будь-який час, незалежно від того, чи працюють сервери в закладі, де інформація вносилася, і чи є там інтернет;

Медустановам – переходити з однієї МІС на іншу без втрати ключових даних, так як вони зберігаються в централізованій системі.

Занесення інформації в систему буде проходити в кілька етапів:

1 Початок 2019 року – лікарі, які надають первинну медичну допомогу, будуть вносити дані про візити пацієнтів, а також інформацію, яка зараз вноситься в медичну карту амбулаторного хворого (форма № 25 /о). З’явиться можливість виписувати електронні рецепти і електронні направлення.

2 Середина 2019 року: фахівці в амбулаторіях зможуть вносити в централізовану електронну медкарту консультативні висновки, а фахівці діагностичних центрів – результати поширених лабораторних досліджень. Розпочнеться впровадження електронних листків тимчасової непрацездатності.

3 Початок 2020 року: стаціонари зможуть вносити в централізовану електронну медичну карту дані, пов’язані з випискою пацієнтів.

 

Джерело:
До списку новин