загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Багато постраждалих: викрили масштабну аферу під виглядом «чудодійних ліків» для пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Під виглядом інноваційних препаратів літнім людям за величезні гроші продають дешеві дієтичні добавки.

Шахраї знову дурять стареньких людей і під виглядом нових інноваційних препаратів, що допоможуть повернути здоров'я, продають звичайні харчові добавки, які не мають ніяких лікувальних властивостей. За це беруть у пенсіонерів десятки тисяч гривень. 

У свої 90 Олена Лугова зберегла здоровий глузд та почуття гумору, підводить лише здоров'я: болять ноги, але найбільше турбує зір. Вона зверталася до багатьох лікарів, а ті лише розводили руками. Аж раптом вселила надію реклама препарату по радіо.

Жінка зателефонувала, чоловік представився лікарем, вислухав усі скарги і запропонував новий препарат, якого немає в аптеках. Він обіцяв, що завдяки лікам зір повернеться, але коштуватиме недешево – однак для Олени Іллівни зробить знижку. Гроші, які відкладала на санаторій, пенсіонерка віддала кур'єру, а він замість чудодійного препарату за 14 300 гривень приніс дієтичні добавки, котрі в інтернеті коштують 250 гривень. Після цього телефон продавця перестав відповідати на виклики.

Однак залишився фіскальний чек із печаткою, а на ній – ідентифікаційний код та прізвище власника. У реєстрі фізичних осіб-підприємців знаходимо ім’я: Олександр Бондаренко. Указане й місце проживання, але вдома нікого немає, а сусіди кажуть, що чоловік живе неподалік. Син Дмитро все заперечує – каже, батько не торгує медикаментами і харчовими добавками.

Юристи кажуть, що шанси покарати недобросовісного підприємця невеликі, адже пенсіонерку ніхто не змушував купувати препарати, а те, що їй привезли не те, що обіцяли, складно довести. «Тебе обманювали, наприклад, як? По телефону? Запису телефонної розмови нема. Як ти можеш довести, що тебе обманули? Не можеш ти це довести», - каже юрист Михайло Ілляшев.

Фахівці кажуть, що таких ошуканих тисячі, бо старенькі люди дуже довірливі. Людмила Дибко теж повірила шахраям, які обіцяли вилікувати зір, і віддала більше 20 тисяч гривень. «Заговорили мене. Задурили, компліментів наговорили. Я ще даю вісім тисяч, а потім іще чотири», - зізнається ошукана жінка. Пігулки вона приймала, але зір так і не повернувся.

Фармацевти коментують: добре, що не стало гірше, адже до таких дієтичних добавок слід ставитися з обережністю. «БАДи не можна використовувати з лікувальною ціллю. Це виключно харчові продукти, харчові добавки, які сьогодні використовуються для поширення в певних раціонах харчування», - каже директор аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко.

 

Джерело:
До списку новин