загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Очищення серцево-судинної системи – поверне здоров'я та молодість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серце - один з найважливіших органів нашого організму, без нього життя людини зупиняється. Воно бере на себе найбільше навантаження і відповідальність за роботу всіх органів і систем, тому має працювати чітко, як годинник.

Захворювання серця та судин, мабуть, найсерйозніші руйнівники нашого здоров'я. Від серцево-судинних хвороб страждає кожна третя людина на земній кулі. Значною мірою це зумовлено сучасним ритмом життя, колосальними психічними навантаженнями, штучною, трансгенною та жирною їжею, переїданням, курінням, алкоголем, недостатньою руховою активністю чи, навпаки, постійним поспіхом – усе це чинники негативного впливу на серце.

До того ж серцеві захворювання дуже підступні: людина може роками «носити» хворобу в собі й не знати про неї, доки не станеться серцевий напад чи інсульт. Першими симптомами негараздів із серцево-судинною системою є біль серця, голови та підвищений артеріальний тиск. Якщо ви помітили в себе ці прояви, потрібно обов'язково почистити судини, зокрема коронарні, які живлять серцевий м'яз. Очищення поліпшить живлення як самого серця, так і всіх інших органів, у результаті нормалізується тиск, сон, знизиться ризик інфарктів та інсультів, мине головний біль, зникне венозна «сіточка» на ногах, дратівливість, поліпшиться зір та слух, людина стане більш енергійною та життєрадісною. У світі 90% лікарів вважають, що очищення серево-судинної системи - це найбільш простий та ефективний метод оздоровлення та омолодження усього організму.

ПОРАДИ, ЯКІ ЗАПОБІГАЮТЬ СЕРЦЕВИМ ЗБОЯМ

Народна цілителька та натуропат Олена Світко для того, щоб серце було здоровим, радить уживати пророщені зерна й ненасичені жири. «Частіше слід заміняти м'ясо рибою, особливо свіжою, рафіновані продукти - нерафінованими. А після досягнення 20 років узагалі відмовитися від молока та молочних продуктів. Можна приймати в невеликих кількостях топлене на водяній бані масло. Найліпшими рослинними засобами для хворого серця є ягоди шовковиці, валеріана та глід. Шовковицю потрібно їсти якомога більше. А валеріану ліпше не всередину приймати, а взяти по 50 г сухого кореневища, загорнути в марлю і розвісити по всіх кімнатах».

Для оздоровлення серцевого м'яза цілителька, зокрема, рекомендує такі засоби.

Придбати 2 кг родзинок (без зерняток). Перший кілограм з’їсти курсом по 40 ягідок уранці натщесерце за годину до сніданку. А другий - їсти на сніданок за такою схемою: 1-й день - 40 ягідок, 2-й - 39, 3-й – 38, так довести до 10 ягідок. І далі їсти по 10, доки не закінчиться. Таке оздоровлення серцевого м'яза рекомендується проводити 1-2 рази на рік.

Тибетський рецепт від лами: узяти по 100 г розторопші, куркуми, кмину. Усе перемолоти, ретельно змішати та вживати по 1 ч. л. з уролесаном тричі на день до їди, запиваючи  відваром глоду. У результаті поліпшується робота серцево-судинної системи, нормалізується тиск.

Юрій Батулін, автор оздоровчої системи «Можливості людини в екстремальних умовах», для зміцнення серця рекомендує виробити звичку пропускати 1-2 прийоми їжі на день чи навіть іноді голодувати протягом усього дня. У ці дні треба пити дистильовану воду, а якщо захочете чого-небудь теплого, то можна випити кухлик трав'яного чаю, наприклад, м'ятного, з невеликою кількістю меду.

Такаж Юрій Батулін радить для оздоровлення серця скористатися глодом. Глід – це одина з найбільш унікальних рослин, які регулюють серцево-судинну діяльність.

Подрібнити 2 ст. л . ягід глоду, залити 1 склянкою окропу й настояти в термосі 2 години. Пити по 100 мл тричі на день за 30 хв до їди.

Подрібнені плоди глоду залити 70 % спиртом у співвідношенні 1:10 й настояти в темному місці 14 днів. Приймати по 20-30 крапель разом з водою до їди 3-4 рази на день.

Подрібнити 0,5 кг свіжих зрілих плодів глоду, залити 100 мл перевареної води, нагріти до 40-50 градусів, настояти, вичавити сік, ліпше через сокоробку. Приймати по 1 ст. л. тричі на день перед їдою. Зберігати засіб в холодильнику.

Цілителька Надія Семенова для очищення судин, зокрема і коронарних, рекомендує вживати такі настої:

Змішати 1 склянку насіння кропу з 2 ст. л. перемеленого валеріанового кореневища і 2 склянками меду. Суміш помістити в термос і залити окропом, щоб загальний об’єм дорівнював 2 л. Настоювати добу. Приймати по 1 ст. л. за 30 хв до їди протягом місяця.

5 г лаврового листу залити 300 мл води й кип'ятити протягом 5 хв, настоювати 3-4 години в термосі. Потім засіб злити й випити маленькими ковтками протягом 12 годин (усе відразу пити не можна, інакше ймовірна кровотеча). Так робити 3 дні поспіль. Через тиждень перерви - курс можна повторити. У дні лікування слід уживати лише вегетаріанську їжу.

ДОСВІД НАРОДУ – ОБЕРІГ ДЛЯ СЕРЦЯ

Тибетський спосіб очищення судин: змішати по 100 г квіток ромашки, звіробою, безсмертнику, березових бруньок. Увечері 1 ст. л. суміші залити 0,5 л окропу й настояти 20 хв. Потім перецідити через полотнинку (але не марлю) й добре відтиснути. У склянці цього настою розчинити 1 ч. л. меду й випити перед сном, після чого не їсти й не пити. Уранці рідину, що залишилася, підігріти на паровій бані, розчинити в ній 1 ч. л. меду й випити за 15-20 хв до сніданку. Так чинити щодня, доки не закінчиться суміш (зберігати її треба в щільно закритій банці). Курс очищення повторити через 5 років. У тибетському тексті, у якому описаний цей рецепт, зазначається, що він поліпшує обмін речовин, судини очищаються від жирових і вапняних відкладень, стають еластичними, а це, своєю чергою, запобігає склерозу, інфаркту, гіпертонії та ін.

Профілактика серцевих захворювань за допомогою «серцевої суміші»: ретельно перемішати взяті в рівних частинах мед, подрібнений лимон, родзинки, курагу та горіхи. Приймайте по 1 ст. л. щоранку натще.

Перемолоти на млинку для м’яса узяті по 1 кг корені петрушки, селери та 2 лимони, додати 1 склянку меду й усе ретельно перемішати. Приймати по 2-3 ст. л. суміші натщесерце, ліпше з ранку  за 30 хв до сніданку. Зберігати засіб у холодильнику.

Насіння льону (1/3 склянки) залити 1 л води, довести до кипіння і 2 години млоїти на водяній бані, потім настоювати протягом 12 годин, перецідити. Вийде кисіль, якого  вистачить на 5 днів. Пити по 1/3 склянки натще за 30 хв до сніданку й незадовго до сну. Курс повторити через 3  місяці.

Змішати 350 г натурального меду з 250 г подрібненого часнику. Дати засобу настоятись протягом тижня в темному місці й приймати тричі на день по 1 ст. л. до сніданку, обіду та вечері. Курс – 1,5 місяця.

Для профілактики ішемічної хвороби серця помічний напій із кореня оману, меду та вівса. Перебрати й промити 50 г вівса, залити його 0,5 л холодної води, довести до кипіння і настоювати протягом 3-4 годин. Далі 70 г коріння оману залити цим вівсяним відваром, довести до кипіння і настоювати 2 години. Потім перецідити й додати 30 г меду. Приймати по 0,5 склянки 2-3 рази на день до їди.

Для хорошої роботи серця корисно уживати натще суміш, що складається з 2 яєчних білків, збитих з 2 ч. л. сметани та  1 ч. л. меду.

Для зміцнення серцевого м’яза 1 ст. л. очищених від насіння ягід шипшини залити 2 склянками окропу й варити 10 хв, охолодити, перецідити, додати 1 ст. л. меду; приймати по 1/ 3 склянки 2-3 рази на день за 30 хв до їди.

Поліпшить роботу серця й такий засіб. Змішати 0,5 кг травневого меду з 0,5 л горілки, нагріти суміш на середньому вогні до утворення молочної плівки, настояти. Далі 1 л води, яка перед цим відстоювалася протягом доби, закип'ятити й залити суміш із сухоцвіту болотного, собачої кропиви, споришу, ромашки, подрібненого кореня валеріани - узятих по 1 ст. л. Настояти засіб 30 хв, перецідити через кілька шарів марлі, змішати з першим засобом і залишити настоюватися протягом тижня.

Далі першого тижня пити по 1 ч. л. двічі на день, другого - по 1 ст. л. двічі на день і так продовжувати, доки засіб не закінчиться. Потім зробити перерву на 10 днів і приготувати ще одну порцію. Усього курс оздоровлення серця триває рік.

Змішати по 15 г кореневищ валеріани, листя меліси, 50 г трави деревію; 2 ч. л. суміші залити 1 склянкою води кімнатної температури, дати настоятися в холодному місці протягом 3 годин, потім поставити на вогонь, довести до кипіння, дати охолонути й перецідити, випити за кілька прийомів протягом дня. Курс – 3 тижні.

Змішати 20 г трави хвоща польового, 30 г трави споришу, 50 г квіток глоду; 2 ч. л. суміші заварити склянкою окропу, настояти протягом 30 хв, перецідити. Приймати по 1 ст. л. тричі на день протягом місяця.

Змішати по 10 г квіток ромашки та конвалії, 20 г плодів фенхеля, 30 г листя м'яти перцевої, 40 г кореня валеріани; 1 ч. л. суміші заварити склянкою окропу, настояти, перецідити, випити за кілька прийомів протягом дня. Курс – 2 тижні.

Ці збори очищують серцево-судинну систему, поліпшують її функціонування й допомагають налагодити нормальну роботу серця.

ОЧИЩЕННЮ СЕРЦЕВОГО М'ЯЗА ЗА ДОПОМОГОЮ КАРТОПЛІ

Картопляний сік. Картоплю ретельно вимити і неочищену від шкірки натерти на дрібній тертці. Потім покласти в чисту полотняну тканину чи в два шари марлі й вичавити з неї сік (з 100 г картоплі можна отримати близько 50 мл соку). Картопляний сік змішати в рівних пропорціях із морквяним чи буряковим і пити по 0,5 склянки двічі на день. Картоплю для приготування соку можна використовувати з червня по лютий, потім у ній утворюється отруйний соланін.

Серцевий картопляний відвар. Узяти 4-5 картоплин, ретельно вимити їх й очистити. Лушпиння залити 0,5 л води, кип'ятити 15 хв, охолодити й перецідити. Пити по 0,5 склянки за 30 хв до їди.

Бульйон Альми Нессен (шведська методика). Узяти 1 кг неочищеної картоплі, одну ріпчасту цибулину чи одну цибулю-порей, 5-6 морквин, півпучка петрушки чи її коренів, півпучка листя селери чи її коренів. Картоплю ретельно вимити щіткою і тонко нарізати разом зі шкіркою, додати інші овочі, залити 3 л води, варити протягом 1 години. Бульйон перецідити й пити по 2-3 л в день. Додатково їсти по 8 невеликих зубчиків часнику зі шматочками яблука (для пом'якшення смаку) 2-3 рази протягом дня.

ВПРАВИ «БЕРІЗКА» ТА «РИБА» ЗАПОБІГАЮТЬ ХВОРОБАМ СЕРЦЯ

Якщо робити фізичні вправи для рук, ніг, шиї та голови, то серцевий м'яз буде забезпечуватися потрібною кількістю свіжої крові. Навіть невелика зарядка вранці допоможе відчути себе набагато ліпше.

Заняття йогою з цією метою спрямовані на запобігання розвитку захворювань серця і зміцнення серцево-судинної системи. Зокрема, вправа «берізка» поліпшує роботу лівого шлуночка серця і кровопостачання мозку, тим самим оздоровче впливає на весь організм.

Для її виконання слід лягти на спину й, підтримуючи руками поперек (лікті впираються в підлогу), підняти вертикально нижню частину тіла. Намагайтеся тримати позу 2-3 хв.

Щоб оздоровлення  було ефективним, відразу після «берізки» слід робити вправу «риба».

Початкове положення - таке саме, як і для  «берізки», - лежачи на спині. Ноги вільно витягнуті (але ліпше, якщо вони - у позі «лотоса»; тоді руками слід вхопитися за ступні ніг). Плечі вигнуті назад. Потилиця торкається підлоги. Позу слід тримати 1-2 хв, але можна й довше.

Крім того, роботу серця можна нормалізувати за допомогою наступної вправи та дихання.

Початкове положення: лягти на спину й розслабитися. Потім зібратися: руки витягнути уздовж тіла, долоні притиснути, ноги з'єднати разом. Лежати спокійно, без напруження.

З вдихом повільно підняти ліву руку, перевести її за голову й покласти тильним боком долоні на підлогу - закінчення вдиху збігається з торканням долонею підлоги. Одночасно з підняттям руки витягнути вперед ліву п'яту, не відриваючи ноги від підлоги. У цьому положенні зробити паузу на 1-2 секунди, потім з видихом повернути руку і п'яту в початкове положення, розслабитися. Те саме повторити правою рукою та ногою, а далі одночасно обома руками й ногами. Практична користь вправ полягає в нормалізації роботи серця.

Джерело:
До списку новин