загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обмеження пільг ветеранів війни визнали неконституційним

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Конституційний Суд (КС) визнав неконституційним обмеження пільг ветеранів війни. Рішення суд прийняв 18 грудня.

Про це повідомив голова КС Станіслав Шевчук.

Він зазначив, що рішення суд ухвалив 18 грудня.

КС задовольнив конституційне подання 50 депутатів Верховної Ради щодо ухваленого парламентом 28 грудня 2014 року закону про обмеження пільг ветеранів війни, до яких належать учасники бойових дій, учасники Другої світової війни та війни з імперіалістичною Японією 1945 року і інваліди війни.

Учасники війни були позбавлені більшості пільг, зокрема права на безплатний проїзд в міському транспорті і санаторно-курортне лікування.

Всі інші категорії ветеранів війни були обмежені в отриманні пільг розміром середньомісячного доходу сім'ї, тобто право на пільги отримували тільки ті, загальний дохід членів сім'ї яких за 6 місяців в перерахунку на 1 людину не перевищував встановленого Кабінетом Міністрів показника.

"Це питання захисту тих, хто захищав країну, зі зброєю став проти загарбників. Тут ми не могли ділити ветеранів на 2 сорти: на ветеранів Другої світової війни і ветеранів сучасних, які воюють в зоні АТО проти російського агресора... Ми вказали дуже важливий аспект , що соціальні виплати тим, хто захищає нашу країну, не можуть скорочуватися. Вони, по суті, не обумовлюються фінансовими можливостями держави, тобто держава завжди має знайти гроші для своїх захисників і не говорити, що немає грошей. У цьому і є відмінність від інших соціальних виплат", - сказав Шевчук.

Він підкреслив, що це рішення КС стосується не тільки ветеранів Другої світової війни, а в першу чергу тих, хто воює за Україну проти російської агресії на Донбасі.

 

Джерело:
До списку новин