загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні християни відзначають День святої Анни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 22 грудня в Україні відзначають велике церковне свято – Анни. Саме цього дня була зачата Богородиця Діва Марія.

Як розповідають біблійні перкази, Свята Анна походила з роду царя Давида, засновника династії царів Іудеї. Її батько Маттан був священиком. Анна була дружиною святого Йоакима, але в них довгий час не було дітей. Подружжя довго вимолювало в Бога малятко. У відповідь на їхні прохання з’явився Ангел Господній Гавриїл із благодатною звісткою про те, що Бог почув їхню молитву. У великій радості свята Анна з чоловіком поспішали до Єрусалиму, щоб помолитися і подякувати Богові. Вони дали обітницю, що колись вони віддадуть свою єдину дитину в храм, служити Всевишньому.

Дев’ять місяців після того, як Анні та Йоакиму з’явився Ангел, жзінка народила мальку та прекрасну дівчинку, яку назвали Марією.

День, коли сталося диво, і Богородиця була зачата батьками в результаті обіймів і поцілунку біля Золотих Воріт, трактується церквою як невинний. Вважається, що на Марію не перейшов первородний гріх, і це є першим проявом Божественного Порятунку роду людського.

З давніх часів день зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці особливо шанувався серед вагітних жінок. У цей день жінки звертаються до Святої Анни з молотвами, просять про легкі пологи та здорову дитину. День слід почати з молотви за дітей. Анна вважається покровителькою всього жіночого, саме тому в цей день не можна займатися пранням, шиттям, вишиванням, прибиранням та іншими серйозними справами і брудною роботою. Цього дня дівчата збираються на вечорниці, щоб узгодити святкування різдвяних свят, а господині починають активно готуватися до самого Різдва.  На Анни, крім узгодження святкувань, виготовляли різдвяні прикраси — «павуків» та «їжаків» з соломи. Жінки ж в цей день починали білити та прибирати оселі, краще підгодовували свиней, щоб мати свіжину до Різдва. Також 22 числа діє особливо строгий піст.

Свято Анни припадає на зимове сонцестояння і на найкоротший день у році. Існує така приказка: “У день Анни світловий день додається на гороб’ячий крок”. За народними віруваннями, літо зустрічається з зимою двічі на рік: на Стрітення і в день святої Анни.

Народні прикмети в цей день: 

  •  -  Анна зиму зрушила, тобто з цього дня починається поступове збільшення світлового часу доби.
  •  -  На Анну сонце повернуло на літо, а зима – на мороз.
  •  -  Якщо на Анну сонячно і світло – Новий рік буде теплим і похмурим, а наступний рік – врожайним.
  •  -  Іній на деревах – до врожайного року.
  •  -  Якщо на зимову Анну сніг лежить впритул до паркану, то буде неврожайне літо.
  •  -  Якщо вагітна жінка порушить традиції цього дня, то це згодом позначиться на її дитині.
  •  -  Роздмухуючи вогонь у печі, майбутня мати ризикує залишити на дитинці червону мітку.
  •  -  У цей день сили світла і темряви борються між собою, а тому без особливої ​​потреби краще не виходити з дому.
  •  -  Яка Анна до полудня, така зима до кінця грудня.
  •  -  Коли йде дощ – вся весна буде дощовою.
  •  -  Тихий і безвітряний день – на врожай садовини.

На Буковині вважали, що на день святої Анни починається рік, тому і говорили: «На Ганьки сідай в санки», "Анна зиму зрушила". Також існує ряд спостережень, пов'язаних із бджільництвом: «Починають бджоли мед їсти», «Ходять у погріб до бджіл, щоб добре роїлись». Пасічники заходили до омшаника, де зберігалися вулики, і зверталися з молитвою до Господа, щоб зачинався білий і жовтий віск і, звичайно, густий мед.


Джерело:
До списку новин