загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці відкрили найбільшу у світі книжкову крамницю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У крамниці можна знайти 4 мільйони книжок на 25-тьох мовах і на всі можливі смаки.

Родина українських емігрантів створила у США книжкову крамницю, що стала однією з найбільших у світі.

Родина Павелків зайнялася цим бізнесом у 1971 році. Сьогодні Powell’s Books став культовим місцем Портланда.

Зазначається, що у крамниці можна знайти 4 мільйони книжок на 25-тьох мовах і на всі можливі смаки. Тут працює півтисячі людей, і щодня вони продають майже 12 тисяч книжок, більшість з них – вживані екземпляри.

На відвідини магазину, що став візитівкою Портланда, рекомендують виділити щонайменше два дні.

Є у магазині Павелків і невеличка україномовна колекція. Дідусь співвласника магазину Майкла емігрував до США із Західної України, його батько народився вже у Пенсильванії. Сам Майкл ніколи не був в Україні, не знає мови і не має вишиванки. При цьому, каже: його виховували в українських традиціях.

“Коли в мене питають національність, я завжди відповідаю: українець. Хоча у мене немає багато досвіду спілкування з українцями”, – каже співвласник Powell’s Books.

Зазначається, що батько Майкла, Володимир Павелко, не брав активної участі в житті української громади, вивчену в дитинстві українську мову майже втратив. Ситуацію змінила поява у Портланді Української православної церкви.

Батько та мати Майкла Павелка

“Мені було десь 18, коли у Портланді почали будувати Українську православну церкву. Батько запропонував священику жити у нас вдома. Завдяки цьому батько знову вивчив українську мову і почав допомагати українським емігрантам шукати роботу. Він також став одним зі спонсорів будівництва церкви і активно допомагав грішми тощо. З того часу він став дуже активним в українській громаді”, – розповідає Майкл.

Він продовжує батькову справу. “Я трохи допомагаю, церква завжди щось потребує: чи котел для опалення, чи дах перемонтувати. Після батька залишилася колекція писанок, частину я передав церкві. Сподіваюсь, їх використають для демонстрації українського мистецтва і культури”, – каже Майкл.

Майкл розповідає, що першим в сім’ї розпочав займатись книжковим бізнесом і спочатку відкрив магазин у Чикаго, де навчався. Коли батько відвідав сина і побачив успіх книжкового бізнесу, то вирішив розпочати цю справу і в Портланді.

Співвласник Powell’s Books каже, що  любить купувати якісь рідкісні видання, на кшталт біографії Ніцше. Йому подобаються історичні книжки та детективи. Утім на питання, яка в нього улюблена книжка, не вагаючись відповідає: “наступна”.

 

Джерело:
До списку новин