загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У чому полягають недоліки монетизації субсидій – пояснив Андрій Герус

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Та монетизація субсидій, яка відбувається у нас – це така собі квазі-монетизація. Це схоже на імітацію монетизації. Адже споживач зможе отримати кошти аж наприкінці року. А те, що він отримає у кінці року, то з точки зору мотивації споживача, воно не зовсім правильне.

Таку думку висловив  експерт із питань енергетики Андрій Герус.

Та монетизація субсидій, яка відбувається в Україні, є, на думку гостя студії, такою собі квазі-монетизацією. «Це схоже на імітацію монетизації. Адже споживач зможе отримати якісь там кошти аж наприкінці року. Ми не знаємо, що буде через три місяці. А те, що буде у кінці року, воно... не мотивує. Це по-перше.

По-друге, ця монетизація передбачається таким чином, що держава не дає гроші споживачу, а автоматично через «Ощадбанк» оплачує його рахунки за тепло і воду. Оплачує самостійно. Без втручання субсидіянта. Лише потім те, що залишається, якось акумулюється, щоби повернутися до споживача», – зауважив Андрій Герус.

Експерт додав, що при оплаті державою рахунків споживача можуть виникнути певні проблеми:

«Багато рахунків можуть бути неточними і спірними. Тому споживач має самостійно звірити рахунок, а потім сплачувати. Тобто ця монетизація – це не та монетизація, яка в класичному розмінні дає споживачу вигоду у конкретному місяці.

Я б не перебільшував роль цієї монетизації. Вона має куций і обрізаний вигляд. Вона не буде мати повноцінних наслідків, які від реальної монетизації», – переконаний експерт із питань енергетики.

Андрій Герус вважає, що керівники держави за допомогою монетизації прагнуть створити процес, де нібито відбуваються речі, вигідні споживачу.

«Іноді з мухи роздувають слона. Нібито робиться якесь нове величезне благо.  Але реалії такі, що великого блага з цього не вийде. А при зростанні ціни газу на 23%, кількість і розмір субсидій на 2019-й рік залишаться таким, як у 2018-му році, коли ціна газу була нижчою. Тому ця монетизація – це рішення на копійку, а піару – на 100 гривень», – прокоментував Андрій Герус.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що до кінця 2019 року в Україні буде повністю завершено монетизацію пільг і субсидій на житлово-комунальні послуги.  

 

Джерело:
До списку новин