загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

До квітня продукти харчування подорожчають ще на 10-30%, - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незважаючи на значне зростання цін майже на всі продукти харчування в 2018 році, наступний рік обіцяє чергове подорожчання. Згідно з прогнозами експертів, в 2019 інфляція не зупиниться і не сповільниться, а навпаки - буде прогресувати величезними темпами.

Про це під час прес-конференції журналістам розповів голова Спілки українського селянства Іван Томич.

Нагадаємо, в Україні різко подорожчали томати.

«Тенденція до квітня 2019 року, в цілому на найближчу перспективу, - динаміка зростання майже за всіма продуктами харчування», - зазначив він.

За словами експерта, в році, що минає продукти харчування значно подорожчали. Наприклад, хліб виріс в ціні на 20%. У майбутньому році, ймовірно, що зростання цін становитиме ще близько 10%.

Що стосується інших продуктів. Наш прогноз, що до квітня 2019 року молочна продукція виросте в ціні на 12-15%. Очікується майже рекордне зростання на цибулю, моркву і буряк. Прогноз до квітня становить близько 30-35% подорожчання на ринку цієї продукції і серед овочевої групи, і в цілому серед продуктів. Що стосується інших овочів - помідорів, перцю, огірків, то в січні і лютому вони зростуть у ціні 2-5%. Також більш-менш стабільно буде з фруктами. Вони залишаться в рамках до 10% протягом 1 кварталу наступного року. Картопля подорожчає на 15-20% протягом 1 кварталу, - розповів Томич.

У групі тваринницької продукції ситуація залишається стабільною, прогнозує експерт.

«У нас є криза споживання продукції. Якщо брати основні продукти - м'ясо, молоко, - до норми фізіологічної потреби наші громадяни вживають всього 50%. Це серйозна проблема, і по багатьом продуктам у нас змінюється споживання в бік збіднення і виживання, а не в бік використання тих продуктів, які важливі для організму і з точки зору здорової їжі і здоров'я нації», - пояснив Томич.

Як повідомлялося, в Україні відчутно подорожчали соціальні продукти харчування. З метою економії, українці навіть почали споживати більше чорного хліба.

На думку депутата Сергія Тригубенка, не останню негативну роль в цьому питання зіграла відмова держави від регулювання цін на соцпродукти.

"Відпускати ринок продуктів у вільне плавання можна лише за умови соціального благополуччя в країні. У нас же його немає ... І сьогодні мало в якому садку і школі повноцінно годують дітей, а пенсіонери між сезонами збору овочів пересиджують на запасах і макаронах. За таких умов держава не повинна і просто не мало права експериментувати з цінами на найнеобхідніше", - вважає політик.

 

Джерело:
До списку новин