загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

1 січня в Україні набули чинності нові тарифи на опалення та гарячу воду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нові тарифи на опалення та гарячу воду, які набули чинності 1 січня, стали наслідком підвищення вартості газу.

Із 1 січня 2019 року набули чинності нові тарифи на теплову енергію, установлені Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Це анонсувала голова комісії Оксана Кривенко.

Коригування тарифів з урахуванням підвищеної вартості газу у НКРЕКП відбувалося за запитами теплогенерувальних компаній 10-го й 11 грудня.

Загалом тарифи на всіх 26 ТКЕ підвищено на 4-24%. Так, для КП “Вінницяміськтеплоенерго” – на 20%, для КП “Міськтепловоденергія” (Хмельницька обл.) – на 18%, ТОВ “Рівнетеплоенерго” – на 18%, МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” – на 19%, КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” – на 18%, ПрАТ “Черкаське хімволокно” – на 21%.

Як зазначила раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко, відсоток зростання тарифів на опалення не перевищив відсотка зростання ціни на газ – 23,5%. Крім того, під час перегляду на 22% було знижено тариф на теплоенергію для бюджетних установ.

Тарифи на гаряче водопостачання також зросли.

Усі ставки оприлюднено в спецвипуску газети “Урядовий кур’єр” 11 грудня 2018 року.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів постановою №867 від 19 жовтня 2018 року продовжив спецзобов’язання “Нафтогазу” продавати природний газ для населення, релігійних організацій і виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року. Уряд також переглянув формулу розрахунку ціни для продажу газу за PSO, підвищивши її на 23,5% – до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ і витратами на транспортування і постачання).

Перегляд регулятором тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ був однією з обов’язкових умов Міжнародного валютного фонду (МВФ) для винесення нової програми stand by на затвердження ради директорів МВФ.

Кабінет Міністрів України 19 жовтня ухвалив рішення підвищити з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення на 23%, до 8550 грн за 1000 м³.

 

Джерело:
До списку новин