загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Здивуйся: які сорти чаю найнезвичніші

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Приходячи додому з холодної вулиці, ми поспішаємо поставити чайник на плиту. Чашка гарячого чаю допоможе зігрітися, розслабитися і відпочити. Крім звичних нам зеленого і чорного видів чаю, у світі існує безліч дуже екзотичних різновидів цього напою. Деякі з них здадуться вам зовсім вже неапетитними, але не поспішайте з висновками – фахівці стверджують, що любов до цих напоїв приходить з часом.

СЮРПРИЗ ВІД ПАНДИ. Китай відомий як батьківщина чаю і панд. Підприємливий викладач одного з китайських університетів Ян Ши кілька років тому вирішив змінити рід занять і зайнявся фермерством. У провінції Сичуань він вирощує унікальний «панда-чай», за одну чашечку якого цінителі платять більше 200 доларів. Дегустатори запевняють, що чай з кущів, удобрених гноєм панди, володіє тонким горіховим післясмаком.

ТВЕРДИЙ ЧАЙ. Калмики готують «калмикщай» – заварюють бруски спресованого зеленого чаю з кінським молоком, маслом, сіллю, спеціями і щавлем. Такий чай дуже незвичний для європейця – він калорійний і солоний. Одна порція такого напою може замінити повноцінний сніданок або обід.


З ЧАСНИЧКОМ. Напій, відомий з часів Стародавньої Греції, досі вживають на Балканах: в окріп додають кілька зубчиків часнику, мед і лимонний сік. Вважається, що такий чай допомагає боротися із застудою. Смак і запах – відповідний, але сучасні дієтологи наполягають, що такий напій сприяє схудненню.

КОПЧЕНИЙ ЧАЙ. Червоний чай «лапсангсушонг» ще називають «дьогтьовим» або «копченим». Його вирощують в Південному Китаї з 1610 року. Незвичний смак чаю подобається не відразу – його рекомендують спробувати два-три рази. Гурмани люблять його за аромат з нотками кориці, смоли, диму і копченостей.

Британський прем’єр Вінстон Черчилль був небайдужий до цього напою, а головним його споживачем у Європі зараз є британська королівська сім’я.

ЗІ СМАЖЕНИМ РИСОМ. Японський зелений чай «геммайтя» має власну легенду. За переказами, слуга самурая не догледів і ненавмисно змішав листя чаю з рисом. Господар розсердився на нього і наказав стратити. Але, спробувавши напій, помилував слугу.

Насправді змішувати чай зі смаженим рисом придумали японські бідняки – так вартість зменшувалася. У сучасній Японії такий чай цінують за легкий аромат попкорна.


ЧАЙ З ПЕЛЬМЕНЯМИ. Уявіть собі чай, у якому плавають пельмені з бараниною. Додайте масло, борошно, молоко, рис і спеції. Отримана страва одночасно є і напоєм. Це – чай ​​«банштай». Монголи вживають його в холоди, оскільки цей суп з чаю – дуже калорійний.

 

Джерело:
До списку новин