загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Остання воля: що і кому залишали в заповітах відомі люди?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Знаменитості нерідко поводяться вельми ексцентрично. Навіть тоді, коли мова йде про останню волю. Дізнаймося про найбільш незвичайні заповіти відомих людей.

Чарльз МІЛЛАР, канадський адвокат, прославився не стільки своєю юридичною практикою, скільки любов’ю до розіграшів, жартів та ексцентричних вчинків. Найбільшим розіграшем стала його остання воля. Накопичивши за життя чималі статки, Міллар розпорядився своєю спадщиною дуже незвичайним способом. Наприклад, свій літній будиночок на Ямайці він заповів у спільну сумісну власність трьом своїм знайомим, які терпіти не могли одне одного. Семи священикам – завзятим борцям за тверезість – Міллар залишив акції пивоварної компанії за умови, що вони будуть брати участь в управлінні нею та отримувати дивіденди. А понад півмільйона доларів повинна була отримати та жінка в Торонто, яка за десять років після смерті Міллара народить найбільше дітей.

Маєр РОТШИЛЬД, засновник знаменитої династії мільйонерів, мав власні уявлення про те, кого вважати родичами. У його заповіті йшлося: «Мої дочки, зяті і їх спадкоємці не мають ніякого відношення до існуючої компанії M. A. Rothschild und Söhne, а також не мають права вивчати справи вищезгаданої компанії, її конторські книги, папери, реєстри тощо». Ротшильд додав, що «ніколи не пробачить своїх дітей», якщо вони підуть проти його волі в цьому питанні.

Леона ХЕЛМСЛІ, власниця найбільшої в США мережі готелів, не дарма за життя отримала прізвисько «Королева скупості». Жінка залишила 12 млн доларів своїй улюблениці – мальтійській болонці на кличку Трабл. Правда, внуки оскаржили останню волю Хелмслі в суді. А суддя вирішив, що собачці вистачить і 2 млн доларів.

Хантер ТОМПСОН, «батько» гонзо-журналістики та автор «Страху і ненависті в Лас-Вегасі», в одному інтерв’ю для телеканалу ВВС сказав, що хотів би влаштувати для друзів «посмертну вечірку» і розвіяти власний прах з гармати. Друзі сприйняли ці слова як останню волю. Прахом Томпсона вистрілили зі спеціально для цієї мети спорудженої гармати, яку закріпили на підйомному крані висотою 46 метрів.

Юджин РОДДЕНБЕРРІ, американський сценарист і продюсер, творець культового телесеріалу «Зоряний шлях», за життя дотримувався принципу «сміливо йти туди, де ніхто не бував ніколи раніше». Цей принцип він втілив і в своєму заповіті. Сценарист заповідав, щоб його прах розвіяли з космічного супутника, що обертається на орбіті Землі.

Марк ГРЮНВАЛЬД, один з творців коміксів компанії Marvel, захотів, щоб після смерті його прах змішали з чорнилом, які використовують для друку коміксів.

 

Джерело:
До списку новин