загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мільйони українців не зможуть проголосувати на виборах-2019: чому?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У березні 2019 року в Україні відбудуться президентські вибори. Кілька мільйонів українців не зможуть проголосувати на них через складність процедури зміни виборчої адреси.

ФАКТДепутат Європарламенту Ребекка Хармс в листопаді 2018 року заявила, що Україна повинна включити у виборчий процес трудових мігрантів і переселенців. За її словами, український парламент повинен прийняти закони, які дозволять цим групам осіб безперешкодно проголосувати на виборах в березні 2019 року.

ПРОГОЛОСУЮТЬ НЕ ВСІ. З труднощами під час виборів можуть зіткнутися не тільки заробітчани, а й внутрішні трудові мігранти, які в день голосування не зможуть поїхати додому.

За словами заступника голови Центральної виборчої комісії Євгена Радченка, в Україні сьогодні близько 1,2 млн переселенців і близько 4 млн трудових мігрантів. Усі вони знаходяться далеко від виборчої адреси, при цьому не маючи нової. Радченко пояснює, що для цих людей буде ускладнена участь у виборах, адже їм доведеться подати заяву на зміну місця голосування. Член ЦВК вважає, що не всі встигнуть зареєструватися.

Євген РАДЧЕНКО, член ЦВК:

Працівників органів ведення державного реєстру близько 2 тисяч. Наші громадяни звикли жити таким чином, щоб вирішувати питання в один день, і, як правило, – в останній. Тому ми прогнозуємо, що за 5-10 днів перед днем ​​голосування буде навала людей, які захочуть змінити місце голосування без зміни виборчої адреси.

Радченко впевнений, що через утворення черг не всі українці встигнуть змінити адресу.

Внутрішні переселенці, за словами члена ЦВК, також можуть зіткнутися з труднощами, оскільки більшість з них проживають у великих містах. Одна виборча дільниця здатна прийняти не більше 2,5 тис. виборців. Внутрішнім переселенцям за таких умов може просто не вистачити місць на виборчих дільницях, розташованих поруч з будинком.

ЗАРОБІТЧАНИ. Схожа ситуація з українськими заробітчанами, яких тільки в Польщі налічується близько 1-2 млн чоловік. У 2014 році до виборчих списків у Польщі було внесено близько 10 тис. чоловік, але проголосувала тільки половина з них. Але навіть якщо б усі заробітчани проявили бажання голосувати, то для них просто не вистачило б місця. У Польщі існує тільки 4 виборчі дільниці: у Варшаві, Гданську, Кракові та Любліні.

ДЕЗІНФОРМАЦІЯ НАСЕЛЕННЯ. За словами оглядача Олега Поліщука, дослідження Міністерства з питань тимчасово окупованих територій показало, що більше 30% переселенців не збираються голосувати, оскільки впевнені, що не мають на це права. При цьому 60% переселенців не знали, як правильно проголосувати на їхньому новому місці проживання. Експерт зазначає, що для вирішення цієї проблеми досить було б поліпшити інформування українців щодо участі у виборах.

Олег Поліщук вважає, що вирішити проблему з голосуванням українських заробітчан міг би запуск процедури інтернет-голосування. Для цього, за його словами, необхідно прийняти відповідний закон, створити систему для голосування і захистити її від хакерів.

 

Джерело:
До списку новин