загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Політичний спадок: які проблеми доведеться вирішувати майбутньому президенту України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Політолог Володимир Фесенко сказав, що майбутньому президентові країни не позаздриш. Ми розбиралися, які виклики доведеться прийняти політику, який виграє вибори в 2019 році.

ПОЛІТИЧНА СФЕРА

Якщо говорити про сферу зовнішньої і внутрішньої політики, то майбутньому президентові доведеться вирішувати такі питання:

– суб’єктність України в сфері міжнародних відносин;

– імідж країни в світі (зокрема, боротьба з негативними стереотипами, пов’язаними з корупцією, судовою системою);

– вибудовування діалогу з суспільством з приводу найгостріших проблем (євроатлантична інтеграція, війна з РФ, ризики для України, Мінські угоди)

– вибудовування діалогу з новим складом Верховної Ради і формування коаліції (в Україні парламентсько-президентська республіка, і для якісної роботи президента потрібна підтримка депутатів);

– необхідність доводити своє лідерство політичним опонентам і міжнародним партнерам, і найголовніше – РФ.

ЕКОНОМІКА

Ризики в сфері економіки пов’язані першою чергою з тим, що системні реформи так і не почалися, а в економіка не відбулося відновлення після періоду 2014-2015 років.

Крім цього, існують проблеми з ринками збуту української продукції через конфлікт на Донбасі і демографічним спадом через відтік населення.

Виклик, з яким доведеться зіткнутися майбутньому президентові – погашення держборгу, який в 2019 році складе 272 млрд грн, а також пікові виплати 2019-2010 років за кредитами від міжнародних кредиторів.

Доведеться зіткнутися з «народним гнівом» через подорожчання газу та урізання субсидій, підвищення цін і інфляцію, яка, за прогнозами, «пережене» зростання розміру пенсій.

БЕЗПЕКА І ОБОРОНА

Нових викликів не буде, залишаться ті ж, які до сих пір не вирішені. Це – ситуація на Донбасі, в Азовському морі і Криму, а також підвищення боєздатності армії та нарощування озброєння.

Загроза агресії з боку РФ також нікуди не дінеться, і можливість загострення конфлікту безпосередньо залежить від результатів виборів.

РЕЛІГІЯ

Історія з Томосом поки не закінчена, і можливі провокації з боку УПЦ МП. Але, на думку експертів, в Україні можливий «естонський сценарій». В кінці 1990-х років там була приблизно така ж ситуація, як в Україні: розрив відносин з Константинополем, скандали, нагнітання обстановки, але в підсумку в Естонії співіснують дві церкви: автокефальна і православна, що є частиною Московського патріархату.

 

Джерело:
До списку новин