загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Унікальна нагода: економіст заявив про шанс на втілення реальної пенсійної реформи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Можна запровадити систему, коли пенсійні рахунки на першому етапі будуть відкривати тільки у державних банках, що унеможливить ризики вкладників.

На цьому наголосив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

«Я не розумію, для чого влада затягує час і розробляє моделі накопичувальних рівнів, якщо вони вже давно існують у багатьох країнах. Можна взяти за основу модель з будь-якої країни і застосувати її в Україні.

Накопичувальний рівень – це відсоток заробітної плати, тобто з офіційної зарплати роботодавець на особистий пенсійний рахунок працівника відраховує відсоток вашої зарплати – це обов’язковий рівень накопичування. Ще є добровільний рівень, на який за бажанням можна перераховувати будь-яку суму», – пояснив Андрій Новак.

За словами експерта, з тих дій, які бачимо в країні, складається враження, що є якийсь зумисний саботаж розвитку пенсійної системи, і цей процес кимось керований.

«Я не можу зрозуміти, як у структурі Національного банку України немає спеціалістів, які не розуміють, що відбувається. І таке враження, що це зумисні дії на шкоду державі, можливо, керовані десь ззовні.

Щодо проблем із накопичувальним рівнем через те, що немає довіри до банківської системи, то це можна вирішити дуже швидко. Зараз у нас склалася унікальна ситуація, коли більш як 50% банківської системи – це державні банки. Відтак, можна запровадити систему, коли пенсійні рахунки на першому етапі будуть відкривати тільки у державних банках, що унеможливить ризики вкладників», – запропонував Андрій Новак. 

 

Джерело:
До списку новин