загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

8 січня – Собор Пресвятої Богородиці: традиції і заборони свята

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наступного дня після свята Різдва Христового, 8 січня, православні відзначають важливе свято – Собор Пресвятої Богородиці. Православна церква вихваляє Богоматір, яка народила Спасителя. 

У цей день відбувається загальне святкування на честь осіб, близьких Діві Марії та Ісусу Христу, а саме таких святих: Йосифа, Давида та Якова. Це зібрання святих і називають собором. 8 січня віряни з піснями звертається до Богоматері та прославляють її.

Найважливішим це свято є для жінок, оскільки пов’язане з Матір’ю Божою. Його називають днем породіль і повитух. Повитухам 8 січня належить дарувати рушники - "на легку дорогу" прийнятими ними дітьми. Крім того, повитухам приносять частування, що обіцяє дарувальникам щастя, а жінкам - легкі пологи

Традиції та заборони свята

В народі вірили, якщо вагітна жінка чи її чоловік, працюватиме в цей день, то у них народиться хвора дитина. Тож у це свято старалися уникати роботи.

8 січня немовлят піднімали вище голови, щоб росли високими, красивими й здоровими. У цей день не можна купувати мотузки або вироби з них.

Також 8 січня не готували й не пили кисіль, вірили, що так можна накликати смерть у дім.

Також у цей день не можна виносити розбитий посуд або інший непотріб з дому. Кажуть, що так в сім’ю прийде нещастя.

У цей день зазвичай займаються столярними роботами. Також 8 січня жінки беруть ложку, ходять в гості і їдять кашу, яку господарі будинку (як правило, родичі та друзі) спеціально готують для такого випадку. У свято часто грають на музичних інструментах, розважаються і веселяться. А колядників, які прийшли в будинок, потрібно обов’язково впустити та пригостити - це принесе господарям будинку щастя і добробут.

Віруючі моляться Святому пророку Давиду, який відомий як покровитель музикантів. Також він допомагає справлятися з гнівом і викорінювати в собі зайву злість.

 

Джерело:
До списку новин