загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Неповторний іконостас з бісеру – окраса Тернопільщини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У селі Тютьків Теребовлянського району у церкві Покладення Ризи Пресвятої Богородиці (УАПЦ) знаходиться унікальний, єдиний в світі вишитий іконостас, до складу якого входять лише вишиті вручну бісером образи.

На його створення знадобилося півтора року. Кожну з ікон вишивала одна із родин парафії. За підрахунками майстринь, всього використано 1 млн 436 тис. 433 бісеринки. Вага створених ними ікон – 17 кг 724 г, а їх загальна площа склала 7,12 м кв.

Створити іконостас із бісеру надумав, разом з парафіянами, настоятель храму отець Степан Суканець. Він і знайшов майстрів, які втілили незвичну ідею. Робота була вкрай кропіткою. Всього в іконостас увійшли 18 образів.

«Ми хотіли зробити щось ексклюзивне, але водночас і близьке до людей. Мальовані іконостаси створює часто один художник. А це роботи звичайних, простих людей, наших вишивальниць. Вони місцеві, деякі живуть за кордоном. Ми спільно радилися, підбирали кольори», – розповідає отець Степан.

«Я вже маю 20-літній стаж роботи, багато бував у церквах, але такого ніде не бачив», – додає з гордістю священик.

Коли робота була завершена, 18 образів інкрустували в дерев’яний липовий каркас і об’єднали в 3-ярусний іконостас. Святі вишиті в одному стилі, з дотриманням церковних канонів. Завдяки бісеру вони наче оживають. Потрапляючи на бісеринки, світло створює об’ємний ефект 3D-зображення. Зайві ж відблиски «забирає» спеціальне скло, яким покриті ікони.

Аби подивитися на іконостас приїжджають звідусіль. Кажуть, що краса ручного вишитого витвору на фотографіях не передається. Зауважують, що це лишень потрібно побачити наживо.

 

Джерело:
До списку новин