загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Юристи нагадали, що потрібно зробити з картками, щоб не втратити гроші

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Любителям інтернет-шопінгу також варто бути дуже обережними при оплаті товарів онлайн.

Банківські картки власники нерідко гублять, залишають у магазинах або ж їх можуть вкрасти разом з сумкою. Тоді варто бути готовими, що вашими коштами можуть заволодіти зловмисники, в руках яких опинилась кредитка.

Юристи пояснили, що вам необхідно зробити ще до того, як ви починаєте користуватися банківською карткою.

Як зберегти гроші та як діяти, якщо ви втратили платіжні засоби, розповів юрист Сергій Войченко.

Войченко рекомендував власникам карток встановити в банку процедуру аутентифікації, щоб додатково підтверджувати платежі. Це може бути підтвердження за домогою паролю, що приходить на телефон або пін-коду, який знаєте лише ви.

"Банки зараз пропонують різні системи захисту. По-перше – встановити ліміт використання, наприклад, до 100 грн без пін-коду, більше 100 грн – з обов'язковим пін-кодом. Або, наприклад, ще й з підтвердженням по телефону – якщо ви здійснюєте платіж, вам банк телефонує і просить підтвердити, що це ви. За таких обставин картка є більш надійною", - заявив експерт.
"Але у нас громадяни дуже завбачливі – треба цифри запам'ятовувати, а якщо вип'єш, хіба згадаєш? Тому пишуть на картці пін-код голочкою – щоб не забути. Звичайно, це робити не рекомендується. Ви повинні розуміти, що якщо це написано, і у злочинців опиниться ця картка – буде складно", – зазначив він.

Юрист нагадує, якщо ви втратили картку, слід негайно телефонувати до фінустанови, що видала її та заблокувати всі операції, пов'язані з вашими картками.

"Якщо ви цього не зробили і кошти зникли, відновити це буде досить складно. Банк не знає – ви чи хтось інший витрачав ці кошти. Якщо ці кошти витратили не ви, але своєчасно банк не повідомили, все це прописано в договорі тим самим дрібним шрифтом, який люди не читають, коли підписують", – розповів експерт.

Крім того, любителям інтернет-шопінгу також варто бути дуже обережними при оплаті товарі онлайн.

"Телефонують – "ми вам хочемо щось перерахувати", просять повідомити номер картки і три цифри, які знаходяться на звороті. Цей cvv-код ніколи нікому не можна повідомляти. Банк не повинен дзвонити і цю інформацію уточнювати", – додав він.
Джерело:
До списку новин