загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За які новорічні подарунки треба буде сплатити ПДФО?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі у вигляді подарунків, регламентується розділом IV Податкового кодексу України (далі — ПКУ).

До розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема, вартість дарунків, якщо вона не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року (пп. 165.1.39 ст. 165 ПКУ).

Оскільки мінімальна заробітна плата (у розрахунку на місяць), встановлена на 01.01.2018, становить 3723,00 грн., то вартість дарунків, що не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника у 2018 році, становить 930,75 грн. (3723,00 х 25 %).

Звертаємо увагу, якщо вартість дарунків перевищує вказаний розмір, то вся їх вартість оподатковується податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах, передбачених розділом IV Кодексу для оподаткування додаткового блага.

Водночас, підпунктом 1.7 п. п. 161 підрозділу 10 розділу XX Перехідних положень ПКУ звільняються від оподаткування військовим збором доходи, які не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.52 п. 165.1 ст. 165 Кодексу.

Застосування коефіцієнта для військового збору не передбачено.

Таким чином, вартість дитячих новорічних подарунків у розмірі, що не перевищує 930,75 грн, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Не є також базою нарахування єдиного внеску вартість дитячих новорічних подарунків, придбаних за рахунок коштів роботодавця для дітей працівників, відповідно до Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 №1170 (//zakon.rada.gov.ua/laws/show/1170-2010-%D0%BF).

 

Джерело:
До списку новин