загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Довга дрімота небезпечна для літніх людей — дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Поверхневий сон, який ще називають дрімотою і який так люблять літні люди, несе для них серйозну небезпеку. До такої думки дійшли західні вчені.

На їхню думку, люди старшого віку, які часто, на протязі дня, занурюються в цей стан, втрачають свої пізнавальні та інтелектуальні здібності або знижують їх.

На думку автора дослідження, бельгійського професора Христини Шмідт з університету Льєжа, стан дрімоти у людей похилого віку, особливо якщо в цей стан вони впадають по кілька разів на день, не носить оздоровчого характеру, як це робить той же нічний сон, а навпаки — є контрпродуктивним.

На думку Шмідта, процеси старіння, яким схильна будь-яка людина, не тільки перебудовують роботу всіх органів, але і впливають на біологічні циркадні годинники, відповідальні за сон і неспання, знижуючи їх ефективність. У результаті мозок старіючої людини починає плутати ніч із днем, що і змушує літніх людей часто впадати в неглибокий сон. А, на думку бельгійського експерта, таке бажання спати в кілька разів знижує продуктивність і ефективність розумової діяльності.

Тому, як стверджує професор Шмідт, літнім людям варто замість дрімоти зайняти себе чимось інтелектуальним. Це може бути розгадування кросвордів, читання і навіть вивчення іноземних слів. Втім, підійде і медитація. При цьому зовсім не обов’язково займатися нею як духовною практикою, а просто зосередитися на своїх думках, привести їх в порядок, стежити за диханням і позбавитися від негативних емоцій

Джерело:
До списку новин