загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зменшити дефіцит Пенсійного фонду – поради від аналітика

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перший шлях зменшення дефіциту Пенсійного фонду – підвищення пенсійного віку. Другий – підняття ЄСВ до рівня 30-35%. Третій шлях – розширення категорій, які платитимуть єдиний соціальний внесок.

Про це заявив виконавчий директор ГО «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзин.

Як відомо, дефіцит Пенсійного фонду 2013 року становив 22 млрд грн, 2014-го – 15,6 млрд грн, 2015-го – 94,8 млрд грн, 2016-го – 142,5 млрд грн, 2017-го – 141 млрд грн, станом на 2018-й, згідно з держбюджетом, дефіцит становитиме 139,3 млрд грн.

Олег Пендзин зазначив: оскільки дефіцит Пенсійного фонду зростає, головна мета пенсійної реформи не досягнута.

Водночас економіст розповів про декілька шляхів, за допомогою яких можна зменшити дефіцит Пенсійного фонду:

«Перший шлях – підвищення пенсійного віку. Другий шлях – підняття ЄСВ до рівня 30-35%. Але тут питання, яка буде реакція економіки та бізнесу на це.

Хоча сьогодні Пенсійний фонд на 40-45% забезпечується ЄСВ. Тому якщо збільшити податок, дефіцит Пенсійного фонду автоматично зменшиться», – заявив гість програми.

Третій шлях, який пропонує Олег Пендзин для зменшення дефіциту ПФУ, – розширити базу категорій, які платитимуть єдиний соціальний внесок.

«Можна збільшити єдиний податок. Тобто треба переглянути базове оподаткування», – додав Олег Пендзин.

Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що дефіцит Пенсійного фонду планується ліквідувати протягом 7-10 років. 

 

Джерело:
До списку новин