загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт назвав суму коштів, необхідну для індексації пенсій у 2019-му році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зростання або індексація пенсій у 2019-му році буде складати близько 20%. І на це потрібно додатково, якщо порівнювати з бюджетом минулого року, близько 30-40 мільярдів гривень.

Про це заявив голова підрозділу фінансової групи Григорій Овчаренко.

Гість програми зауважив, що індексацію пенсій колись проводили в Україні, але в 2013-му році цей процес був припинений.

«А згідно з новим законом, індексація пенсій здійснюється за формулою 50/50.  Де 50% – зростання середньої заробітної плати, інші 50% – зростання рівня інфляції.

І за нашими підрахунками, це зростання або індексація буде складати близько 20%. І на це потрібно додатково, якщо порівнювати з бюджетом минулого року, близько 30-40 мільярдів гривень», – повідомив експерт.

Водночас Григорій Овчаренко зауважив, що уряд наголошував на тому, що не буде відбуватися трансферт з бюджету, який минулого року сягав 140 мільярдів гривень.

«Але для цієї індексації потрібні додаткові трансферти, що й було прийнято Бюджетним кодексом. Це означає, що це підвищення пенсій або індексація буде здійснюватися за рахунок додаткових витрат бюджету.

Тобто є позитив, що наші пенсіонери отримають це підвищення, але є й негатив. Адже витрати на щось інше будуть зменшуватися, бо це буде здійснюватися за рахунок інших надходжень», – заявив Григорій Овчаренко й додав, що в уряді приймали таке рішення, бо думали, що ЄСВ буде зростати, зокрема від легалізація зарплат. 

 

Джерело:
До списку новин