загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

15 січня Передсвято Богоявлення: як правильно провести ці дні та підготуватися до Хрещення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найголовніше – зізнатися у скоєних поганих вчинках і духовно очиститися.

15 січня Православна Церква відзначає Передсвято Богоявлення. Саме з нього і розпочинається "підготовка" до одного з найвеличніших християнських свят, що ми відзначатимемо 19 січня – Хрещення Господнього.

Передсвято триватиме впродовж 4 днів

Свята православна церква пропонує кожній людині перед Великим святом підготуватися. Для цього в церковній традиції існують Передсвята.

Передсвято Богоявлення триває 4 дні. І вже впродовж цих 4 днів Церква готує всіх парафіян до сприйняття свята Богоявлення.

"В Передсвяті Богоявлення говоряться особливі молитви. Наприклад, Кондак Передсвята розповідає про те, як Ісус Христос приходить на Йордан і має хреститися від Іоана. Іоан, будучи людиною праведною, пророком, боїться хрестити Ісуса Христа, тому що він знає, що не Йому треба хреститися від нього, а навпаки", – зазначає старший викладач кафедри богослів'я та філософії КПБА, кандидат богословських наук, диякон Михайло Омельян.

І тому Іоан Хреститель казав, що навіть не достойний зав’язати ремені на взутті Ісуса Христа.

Тож що ж означає Передсвято і до чого воно готує?

"Воно показує нам, як говорив Іоан Хреститель, про шлях покаяння. Іоан Хреститель казав так: "Покайтеся, бо наблизилося Царство Небесне". Дуже часто люди не розуміють, що означає слово "покаятись". Одні думають, що це згадати всі погані власні вчинки, прийти до священика і їх сказати. Так, це є правильно, але не тільки", – розповідає диякон ПЦУ  Михайло Омельян.

Процес справжнього покаяння має ще й іншу, невід'ємну складову.      

"Тобто, коли ми були відвернені від Бога, покаятись – це означає повернуться в іншу сторону і направитися, наблизитися до Господа. Тож, окрім того, що ми маємо посповідатися в своїх вчинених гріхах, ми повинні також і каятись. Тобто повинні бути плоди покаяння – наші дії", – підкреслює старший викладач кафедри богослів'я та філософії КПБА, кандидат богословських наук, диякон Михайло Омельян.

Тож, за словами диякона Михайла Омельяна, кожна людина нехай не боїться каятись, тому що це той момент, коли ми з’єднуємося з Богом, той момент, коли приходимо до нього ближче і радісніше. Адже Господь є Богом любові, радості та миру.

Як правильно здійснити духовне очищення?

Дехто з людей надає перевагу "домашній бесіді" з Богом, відкриваючи йому свої тайни та розповідаючи про скоєні погані вчинки. Інші ходять до Храму. Але ж як правильно провести процес покаяння?

"Як ми знаємо зі Священного Писання, Господь каже: "Хто їсть моє тіло і п’є мою кров, той у мені перебуває, а я – в ньому". Тобто Господь чітко вказує на Причастя Святих Христових Тайн, які можна зробити лише в церкві. Ми дуже часто говоримо, що всю земну кулю заповнює вода, але коли людина хоче пити, вона йде до джерела води. Так само і з покаянням – перший етап можна здійснити будь де, але для того, щоб його повністю завершити, потрібні підкріплення саме з боку Церкви, Святих Хрестових Тайн", – говорить диякон ПЦУ Михайло Омельян. 

Про момент же, коли потрібно каятися, підкаже власна совість, як тільки людина вчинить щось погане.   

 

Джерело:
До списку новин