загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева розповів про "плюси" солідарної пенсійної системи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що солідарна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування пройшла всі випробування та гарантуватиме виплату пенсій за будь-яких обставин. Про це свідчить практичний досвід функціонування пенсійної системи в Україні.
 

“Солідарна пенсійна система пройшла через усі випробування і довела, що навіть у найтяжчі часи, коли була дуже скрутна економічна ситуація, єдиним джерелом пенсійних виплат була солідарна система. Тому потрібно пам'ятати, що солідарний рівень є страховою системою, яка дасть гарантію виплати пенсій за будь-яких обставин", - зазначив Рева.

Він наголосив також на важливій ролі обов'язкового накопичувального рівня пенсійної системи як додаткового ресурсу для збільшення пенсійних виплат у майбутньому.

"Накопичувальна система є ефективною, коли у людей з'являється додатковий ресурс і можливість використати частину доходів не лише на споживання, а й для відкладення на майбутнє. Якщо ж у людей немає з чого заощаджувати, то вони нічого не накопичать. Тому, коли доходи людей суттєво зростуть, а є впевненість, що це відбудеться найближчим часом, з'явиться і можливість частину ресурсу накопичувати, створивши державні гарантії збереження цих коштів. Тоді люди, через певну кількість років, отримуватимуть додаткову пенсію із зроблених ними заощаджень", - пояснив міністр.

При цьому, за його словами, головним викликом для обох рівнів пенсійної системи, як для солідарного, так і для накопичувального залишається тіньовий сектор економіки, адже внески до обох рівнів пенсійної системи розраховуються з офіційних доходів громадян.

 

Джерело:
До списку новин