загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сумнівні результати «реформ», коли тарифи ростуть, але споживачі отримують не кращу якість послуг, - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як ви, мабуть, знаєте «реформа» газового ринку, яка звелася до банального підвищення ціни на газ, призвела до того, що теплокомуненерго не мають коштів платити за цей газ. Зрештою крайніми виявилися споживачі, у яких не було тепла та гарячої води. Станом на 12 листопада (майже через місяць після початку опалювального сезону) 22 підприємства ТКЕ не отримували газу. Тобто майже 1 млн українців не мали тепла у своїх квартирах.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав експерт із питань енергетики Андрій Герус.

Подібно до сегменту «газ-тепло» розвиваються реформи і у сегменті «електроенергія-вода». Електроенергія для водоканалів (займає 40% у собівартості) була і так дорога за формулою «Роттердам+», а із 1 січня ще подорожчала.

Окрім того, відмінений двохзонний тариф. Раніше деякі водоканали закачували вночі воду у резервуари (платили по нижчому нічному тарифу), а вдень із резервуарів подавали воду споживачу. Тепер нижчого нічного тарифу немає.

А оскільки водоканал не має стільки грошей платити по новому тарифу, то міста Борислав та Східниця у Львівській області перейшли на подачу холодної води споживачам лише 3 години у добу: з 18.00 до 21.00. Такий сухий результат «реформ» для мешканців тих міст.

Це не одиничний випадок, минулого року через дорогу електроенергію (борги за неї водоканалів) без холодної води залишалися мешканці міста Сміли, Камянськ, міст Луганської та інших областей.

Це дуже сумнівні результати «реформ», коли тарифи ростуть, але споживачі отримують не кращу якість послуг, а взагалі залишаються без тепла, холодної та гарячої води. І в той же час Ахметов, заробивши на тарифах десятки мільярдів гривень, скуповує нові обленерго.

На жаль, наші реформатори вважають популізмом думати, як реформи впливають на звичайних людей, тому про реформи ідуть звітувати у Копенгаген, Давос, Лондон та Торонто. Там про високе і ніхто не буде надокучати питаннями про Смілу та Борислав.

 

Джерело:
До списку новин