загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Укрпошті запевняють, що громадяни отримуватимуть пенсії в усіх населених пунктах країни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Гострою темою як для ПАТ «Укрпошта», так і для жителів сільської місцевості, була влітку та восени минулого, 2018 року, робота пошти, а точніше впровадження пілотного проекту з реформування поштових відділень у селах. 

Соціальну напругу спричинило скорочення стаціонарних відділень, на заміну яким приходять пересувні. Коментуючи інформацію про можливість закриття кількох тисяч відділень Укрпошти, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що це неприпустимо, оскільки помітно ускладнить доставку не тільки кореспонденції, а й пенсій.

Завдяки втручанню керівництва держави, ситуацію вдалося владнати. За інформацією ПАТ «Укрпошта», після прийняття рішення про виділення 500 мільйонів гривень на покриття збитків, пов’язаних із послугою доставки пенсій, Укрпошта досягла згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році. Найближчим часом очікується укладання відповідних угод між Пенсійним фондом та Укрпоштою в усіх регіонах України без винятку.

За словами генерального директора ПАТ «Укрпошта», всі пенсіонери, які отримували пенсії в Укрпошті, та ті, хто бажає це зробити вперше, без перешкод будуть їх отримувати через Укрпошту «в усіх населених пунктах країни: як у великих містах, так і в найменших та найвіддаленіших селах».

Крім того, Укрпошта офіційно призупинила з 17 грудня минулого року всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі.

З якими проблемами роботи поштового зв’язку стикалися громадяни, повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру. Так, після початку впровадження з червня 2018 року пілотного проекту Укрпошти «Сільське відділення» у Чернігівській області, на урядову «гарячу лінію» надійшло майже 3 тисячі звернень.

Запропонований проект, на думку заявників, за результатами продемонстрував свою недосконалість та засвідчив, наскільки він далекий від реалій життя у сільській місцевості. Громадяни повідомляли також про проблеми на місцях: низьку спроможність охоплення поштовими послугами віддалених сільських населених пунктів області під час складних погодних умов, неетичну поведінку працівників, дефіцит преси, затримки пенсійних та інших соціальних виплат, незручність в оплаті комунальних послуг (відсутність касового апарату) та скорочений час роботи. Заявники порушували також й інші проблеми у роботі Укрпошти.

Киянка зателефонувала на урядову «гарячу лінію» та повідомила, що працівники поштового відділення не надають пенсійне забезпечення за адресою її проживання протягом двох місяців. Зазвичай заявниця отримує пенсію 7 числа кожного місяця. Станом на 8 жовтня 2018 року вона не отримала пенсію за вересень і жовтень 2018 року. З даного питання жінка зверталась до Укрпошти за контактними телефонами: (044)530-19-89, (050)360-95-18, проте зв'язок не відбувався. Отже, вона просила сприяння у наданні послуг працівниками поштового відділення та налагодженні телефонного зв’язку з даним відділенням.

У ПАТ «Укрпошта» відповіли, що за повідомленням Київської міської дирекції Укрпошти, у зазначеному відділенні поштового зв’язку вкрай гостро стоїть питання кадрового забезпечення. Недокомплект штату, на жаль, вплинув на якість доставки пенсій. Нараховану Пенсійним фондом України пенсію за вересень та жовтень заявниці виплачено 19 жовтня 2018 року.

Для звернення користувачів з будь-яких питань щодо надання послуг в Укрпошті, визначені такі канали комунікації: Контакт-Центр за телефоном 0-800-300- 545; електронна скринька: ukrposhta@ukrposhta.ua; офіційна сторінка компанії у Facebook.

Заявник з смт. Пісочин Харківського району Харківської області (особа з інвалідністю I групи) звернувся зі скаргою на поштове відділення ПАТ «Укрпошта», яке відмовляється доставляти пенсію мешканцям села у зв'язку з відсутністю листоноші. Чоловік зазвичай отримує пенсію 6-го числа кожного місяця, проте станом на 11 жовтня 2018 року пенсію не отримав. Він просив допомоги в отриманні пенсії.

У ПАТ «Укрпошта» вибачилися за затримку пенсії, посилаючись на гострі питання кадрового забезпечення. Заявник отримав пенсію 12 жовтня 2018 року, відразу після звернення на урядову «гарячу лінію».

Жителька м. Бобровиця Чернігівської області поскаржилася, що станом на 19 вересня 2018 року не отримала грошовий переказ, який був відправлений Українським аграрним холдингом «Агро-Наташа» з м. Київ на відділення поштового зв'язку Укрпошти у село Бобровицького району Чернігівської області. Жінка просила вжити заходів для якнайшвидшого отримання грошового переказу. Чернігівська дирекція ПАТ «Укрпошта» повідомила, що за результатами перевірки відділення поштового зв’язку з’ясовано причину: працівники по неуважності не відправили переказ за місцем призначення. І вже 21 вересня заявниця отримала зазначений грошовий переказ.

Мешканка села Благодатне Очаківського району Миколаївської області звернулась із проханням відновити посаду листоноші у зазначеному населеному пункті. Враховуючи побажання мешканців села Благодатне, листоношу було відновлено у посаді.

За період з 11 по 17 січня 2019 року на урядовій «гарячій лінії» зареєстровано 26048 звернень, з них телефоном - 24295 , через Інтернет - 1753.

Отримати відповідь, роз’яснення чи довідкову інформацію можна, звернувшись на урядову «гарячу лінію» за номером телефону 1545 у цілодобовому режимі та безкоштовно з мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Lifecell.

Особи з порушенням слуху можуть звернутися на урядову «гарячу лінію» за допомогою Skype-зв’язку за таким іменем: Урядова гаряча лінія 1545-1; Урядова гаряча лінія 1545-2; Урядова гаряча лінія 1545-3.

Працює «гаряча лінія» для кандидатів на посади фахівців з питань реформ: (044) 284-19-64.

Для підприємців діє «гаряча лінія» за номером: 0-800-503-045.

Для громадян України, які перебувають за кордоном, номер телефону урядової «гарячої лінії»: +38(044)284-19-15.

Оформити звернення можна також через веб-сайт Урядового контактного центру.

 

Джерело:
До списку новин