загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

85-ти річний скрипаль-віртуоз iз Закарпаття став лауреатом премiї за охорону нематерiальної культурної спадщини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Скрипаль-вiртуоз Олексiй Томишин з села Нижнє Селище Хустського району став лауреатом премiї за охорону нематерiальної культурної спадщини. У свої 85 рокiв вiн продовжує грати у трьох колективах i брати участь у культурних заходах села i району.

Вiн став тим, ким вiн є, завдяки музицi – розповiдає Олекса Томишин. Свiй надзвичайний талант вiн перейняв вiд батька i дiда, вони теж були музикантами. У сiм рокiв вiн вперше взяв скрипку i з того часу не розлучається з нею нiколи.

Унiкальнi народнi пiснi i мелодiї – основа його репертуару. Їх вiн знає надзвичайно багато. Усi композицiї Олекса Іванович виконує без нот, просто на слух.

У цьому роцi Олекса Іванович став лауреатом державної премiї «за збереження нематерiальної культурної спадщини». Нагороду вручають вже вдруге в рамках тематичної конференцiї. «Це унiкальний самородок з Закарпаття. І я радий, що сьогоднi маю честь вручити диплом переможця Олексiю Івановичу Томишину», – заявив мiнiстр культури Євген Нищук.

Восени пан Олекса тяжко травмував хребет, довго лiкувався i два мiсяцi не мiг пересуватися. Музика i його рiдна товаришка скрипка допомогли йому подолати недугу i пiдняли його на ноги. Отримувати нагороду до Києва вiн приїхав особисто.

У рiдному селi i в колективi пана Олексу дуже люблять i поважають. Колеги кажуть, що вiн нiколи не дає їм розслаблятися i тримає в тонусi. На фестивалi «Хустинська долина», учасником якої вiн є, увесь зал урочисто привiтав улюбленого скрипаля з отриманою нагородою.

У свої 85 рокiв пан Олекса може i читати без окулярiв i водити машину. Каже, що музика, можливо, i є його власний секрет довголiття.

Бiльше  дивiться в сюжетi М-студiо:

 

Джерело:
До списку новин