загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найсмачніший маковий рулет

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Величезна кількість начинки з додаванням горіхів і цукатів плюс ванільне дріжджове тісто - неможливо встояти! Цей маковий рулет дійсно дуже смачний!

Дріжджове тісто:

200 г борошна + 1 ст.л.
60 мл. теплого молока + 3 ст.л.
50 г вершкового масла, розтопленого
2 яєчних жовтки
15 г свіжих дріжджів
2 с. л. цукру + 1 ч.л.
1/4 ч. л. солі
1,5 ст. л. рому
насіння одного стручка ванілі або 1 чайну ложку ванільної есенціі

Дріжджі змішати з 1 ст.л. борошна, 3 ст.л. молока і 1 ч.л. цукру, добре розмішати, накрити рушником і залишити на 15 хв. По закінченню часу в борошно додати дріжджі і інші інгредієнти крім масла і замісити тісто, в кінці додати розтоплене масло. З тіста сформувати кулю, покласти її в миску змащену олією, накрити рушником. Дати піднятися в теплому місці. Тісто має подвоїться в обсязі - від 1 до 1,5 годин.

Макова начинка:

160 г сухого маку
50 г світло-коричневого цукру
30 г родзинок
30 г волоських горіхів, дрібно нарізаних
1 ст. л. меду
1 ч. л. мигдалевого екстракту або мигдального ароматизатора
1 ч. л. кориці
1 столова ложка вершкового масла кімнатної температури
30 г цукатів
2 білки

Мак відварити в 0.5 л. окропу до випаровування рідини, дати охолонути і перемолоти в м'ясорубці (я робила блендером так як 'ясорубки  немає). Додати інші інгредієнти і перемішати. білки збити в міцну піну і акуратно ввести в макову начинку.
Дріжджове тісто розкачати в прямокутник товщиною близько 3 мм, розподілити макову начинку залишивши близько 2 см від кожного краю. Загорнути в рулет добре защипнути краї і кінці рулету. Загорнути рулет в папір для випічки але не дуже щільно і пекти в розігрітій до 180С. духовці 30-40 хв. Вийняти з духовки, звільнити від паперу і ще гарячим полити глазур'ю.

Глазур

0.5 скл. цукрової пудри
3 ст.л. води

Смачного!

 

Джерело:
До списку новин