загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ольга Бабій: Мережі водопостачання в Україні зношені на 70%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Труби та трубопроводи, якими ми користуємось, збудовані ще у 70-их роках минулого століття. Стан зношеності мереж – 70%. А в інвестиційних програмах водоканалів помітно, що останні 25 років труби не міняли.

Про це розповіла голова бюджетної комісії Київоблради Ольга Бабій.

Вона зауважила, що ситуація з поганою якістю питної води ситуативно є у всіх містах України. А однією з причин цього є значна зношеність мереж водопостачання.

«Усі мають розуміти, що труби та трубопроводи, якими ми користуємось, збудовані ще у 70-их роках минулого століття. Стан зношеності мереж – 70%. Якщо ми розкриємо інвестиційні програми водоканалів, то побачимо, що останні 25 років труби не міняли», – підкреслила чиновниця.

Окрім цього вона висловила переконання, що 90% водоканалів постачають воду в рамках чинних стандартів якості. Мовляв, є лише ситуативне погіршення якості там, де аварії.

«Основна проблема жовтої води полягає у підземному водозаборі. Коли ми забираємо воду з-під землі, така вода швидше псує труби. Тоді ці труби потрібно замінювати удвічі швидше ніж ті, що на звичайних трубопроводах. За статистикою, наприклад, місто Суми має щонайменше 500 кілометрів водомереж, а замінили лише 10. То про яку якість ми можемо говорити?», – запитує Ольга Бабій.

Окрім цього вона зауважила, що близько 20 водоканалів в Україні споживають електроенергію від «постачальника останньої надії», що продає її на 25% дорожче.

«Тарифи їм не змінили, джерела погашення боргу у них немає. Тому такі міста як Полтава, Суми, Кропивницький не зрозуміло, в якому стані будуть на 1 квітня. «Постачальник останньої надії» ще 5 днів назад прислав підприємствам попередження про відключення, оскільки закон передбачає, що коли є борг, він має припинити постачання», – розповіла експерт.

Нагадаємо, у грудні У Верховній Раді України було зареєстровано законопроект №9406 «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного постачання електричної енергії суб’єктам господарювання, що надають комунальні послуги та коригування цін/тарифів на комунальні послуги».  

 

Джерело:
До списку новин