загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчителі, що займаються репетиторством, до травня мають задекларувати свої доходи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із 1 січня в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2018 році. Оприлюднити свій заробіток мають й вчителі та викладачі, які займаються репетиторством. 

Як наголошують податківці, репетиторство сьогодні контролювати є складно, адже більшість педагогів не декларують дохід від такої діяльності.

Під поняттям «репетиторські послуги» мають на увазі підготовку дітей до школи, вступу до навчальних закладів, ЗНО, навчання з будь-яких предметів тощо. Таку діяльність ведуть вчителі, викладачі та інші особи, які не зареєстровані як фізичні особи-підприємці, тому й не сплачують податки.

Тож якщо викладач-репетитор не є фізичною особою-підприємцем, але постійно надає репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок із таких доходів (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Податкового кодексу України).

Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік викладачам-репетиторам слід подати до 1 травня за місцем податкової адреси (реєстрації) за формою Податкової декларації про майновий стан і доходи.

«Є надія, що громадяни, які надають послуги з репетиторства, є сумлінними, виявлять свою громадянську позицію і сплатять податки. Незадекларовані доходи сьогодні – це втрати бюджету, які необхідні для соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, своєчасності виплат пенсій та стипендій, зарплат тим же вчителям та викладачам», – зазначають у ДФС.

 

Джерело:
До списку новин