загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як поскаржитись на якість житлово-комунальних послуг?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо якість опалення, водопостачання чи інших комунальних послуг не задовольняє споживача, він має право поскаржитися на це та вимагати перерахунку вартості послуг. Як це можна зробити?

ФАКТ. Наприкінці 2018 року Кабмін затвердив Постанову, яка визначає порядок перевірки якості надання комунальних послуг та послуг з управління багатоквартирним будинком. Цей документ регламентує механізм оскарження пред’явлених рахунків за утримання будинку та прибудинкової території, тепло, водопостачання, водовідведення та вивезення сміття в разі, якщо ці послуги надаються неякісно або не повною мірою.

ХТО МОЖЕ? Звернутись зі скаргою право має як споживач, так і управитель багатоквартирного будинку за дорученням співвласників.

ЯК ЦЕ РОБИТЬСЯ? Споживач може звернутись зі скаргою усно, по телефону, в письмовій формі та через e-mail. Контакти адресата слід шукати в договорі з виконавцем комунальної послуги та управителем багатоквартирного будинку. Звернення має бути обов’язково зареєстровано в журналі реєстрації заявок споживачів. Щоб пересвідчитись у цьому, попросіть повідомити вам реєстраційний номер заявки, а також ПІБ і посаду особи, яка її оформила.

ЩО БУДЕ ДАЛІ? Згідно з Порядком, після реєстрації звернення до вас протягом 1 доби мають приїхати представники виконавця комунальних послуг або управителя з метою перевірки скарги. Від вас вимагається організувати доступ до приміщень, де відбуватиметься перевірка параметрів послуг (адже це не завжди лише квартира споживача).

Перевірка має завершитися складанням акту-претензії (його форма є у додатках до Порядку) у 2 екземплярах і його реєстрацією у відповідному журналі. Якщо після звернення ніхто для перевірки не прибув, акт-претензію можна скласти самостійно, засвідчивши її підписами ще двох споживачів даної послуги. Після цього документ надсилається виконавцеві послуг чи управителю рекомендованим листом.

Постачальник комунальних послуг або управитель будинку повинен протягом 5 днів задовольнити вимоги споживача або надати письмову відмову.

ТЕРПІННЯ ТА КМІТЛИВІСТЬ. Зазначимо, що незважаючи на прописаний механізм, добиватися справедливості у житлово-комунальній сфері вкрай важко. Дуже часто постачальники перекладають відповідальність за поганий стан мереж чи перебої із наданням послуг на інших осіб чи постачальників. Тож тут дуже важливо дослідити причину поганої якості послуг, а в момент організації перевірки «звести» в один і той самий час ті служби, які можуть скидати відповідальність одна на одну. Наприклад, у разі проблем із теплопостачанням, це може бути організація, що постачає тепло (місцеве комунальне підприємство), і управитель будинку, на чиєму балансі знаходяться внутрішні мережі.

 

Джерело:
До списку новин