загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не мокни: як швидко і якісно висушити шкіряне взуття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо ви промочили улюблені чоботи, це не привід з ними розлучатися. Пропонуємо вашій увазі найдієвіші способи швидкого та якісного сушіння взуття.

ЧОГО РОБИТИ НЕ ВАРТО. Деякі дуже поширені способи сушіння взуття можуть призвести до псування улюбленої пари. Тому пам’ятайте, що при намоканні не варто:

– відкладати сушку на наступний день. Чим швидше ви розпочнете необхідні заходи, тим вищий шанс «реабілітації» взуття;

– сушити взуття поряд з нагрівальними приладами (батареєю, рушникосушкою або духовкою). Це може призвести до деформації виробу, а у випадку зі шкіряною парою – до появи тріщин;

– сушити брудне шкіряне взуття. Спочатку його потрібно почистити.

– використовувати фен або вентилятор для сушки шкіряного взуття;

– чистити замшеве взуття перед сушінням;

– сушити взуття разом з устілками.

СПОЧАТКУ видаліть м’якою тканиною краплі з поверхні взуття, розшнуруйте його і максимально розкрийте. Тільки після цього можна приступати до сушіння тим способом, який зручний для вас і підходить для конкретної пари взуття.

ГАЗЕТИ. Візьміть стару газету, злегка зімніть сторінки і набийте ними взуття. Газетні грудки повинні вільно поміщатися всередині взуття, не розтягуючи його. Особливо уважні будьте при використанні цього способу для сушіння шкіряного взуття. Кожні 2-3 години газети потрібно замінювати новими, сухими.

Якщо всередині взуття обшите світлим хутром або тканиною, цей спосіб не підійде, так як чорнило з газетного паперу може пофарбувати виріб зсередини.

СІЛЬ. Щоб прискорити процес сушіння, можна використовувати кухонну сіль. Прожарте її на сковороді, насипте в капронові шкарпетки і помістіть всередину взуття. Якщо сіль охолола, а взуття все ще мокре, виконайте процедуру ще раз. Зазвичай вистачає декількох годин, щоб взуття повністю висохло.

РИС. Візьміть коробку, наповніть її сухим рисом на кілька сантиметрів і покладіть в неї черевики підошвою вгору. Такий метод дасть результат через 4 години.

ЕЛЕКТРОСУШАРКА. Професійні прилади, оснащені обдувом або ультрафіолетовою лампою, забезпечать безпечну сушку взуття протягом короткого часу.

КОТЯЧИЙ ТУАЛЕТ. Для сушки взуття можна використовувати наповнювач для котячого туалету на основі силікагелю. Принцип такий же, що і при сушінні гарячою сіллю: насипаємо наповнювач в шкарпетки і поміщаємо у взуття.

 

Джерело:
До списку новин