загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кров у сечі: час бити на сполох

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

КОЛЬОРОВІ ПІГМЕНТИ БУРЯКУ, БАДИ ЧИ ХВОРОБА?

Появу  крові в сечі називають «гематурія».   Кількість її в сечі може бути  різною:  від такої, що виявляють лише під мікроскопом,  і до видимої на око.  При цьому  колір  варіює від слабо-рожевого до насичено-червоного, або кольору «м’ясних помий». Деякі продукти також можуть змінювати  колір сечі завдяки вмісту кольорових пігментів, що є фізіологічним явищем.  Це може  бути морква у великій кількості, столові буряки, ревінь, чорниці, лохина, гранатовий сік тощо.

Деякі лікарські засоби також здатні змінювати колір сечі, серед них -  препарати-антикоагулянти,  листя мучниці, також БАДи, що містять деякі китайські трави (за рахунок аристолохікової кислоти).  Зазвичай після відміни таких препаратів колір сечі нормалізується.

Крім того, внаслідок раптового фізичного навантаження чи тривалої ходьби на далекі відстані може виникнути так звана «маршова гематурія».

В інших випадках  причина червоної сечі може бути пов’язана із серйозним захворюванням  ниркового  чи іншого   походження, тому  слід негайно звернутися до лікаря.

Якщо кров у сечі поєднується з  нестерпним болем у попереку,  це  може вказувати й на сечокам’яну хворобу (під час  проходження  каменя  сечовивідними шляхами). Забарвлювати сечу також  можуть геморойні  «шишки», що кровоточать, тріщина ануса та пухлина  прямої кишки.

СЕЧОСТАТЕВІ  ХВОРОБИ - ОДНА З ПРИЧИН

Для таких захворювань, як туберкульоз нирок, рак нирки,  характерно те, що першими з’являються загальні ознаки: слабкість, відчуття втоми, інтоксикація. За перших подібних ознак  слід, не зволікаючи, звернутися до лікаря.  Кількість еритроцитів у сечі наростає  зазвичай  поступово, тому загальний аналіз  сечі буде свідчити про хворобу раніше, ніж зміниться її колір.

Спричинити гематурію здатні також хвороби крові, токсичні ураження нирок, рак сечового міхура або ушкодження його внаслідок травм чи медичних маніпуляцій, запальні захворювання уретри, сечового міхура в жінок і чоловіків. За статистикою, близько 80% жінок хоча б раз у житті перенесли запалення сечового міхура, тобто цистит. У разі цього захворювання кров у сечі з’являється в кінці сечовипускання на тлі  пекучого болю.

У жінок провокувати появу крові в сечі може ендометрит (захворювання, за  якого слизова оболонка матки аномально розміщена на внутрішній стінці сечового міхура та періодично кровоточить).   У чоловіків  прояви  гематурії  може  спричинити   простатит, аденома передміхурової залози тощо.  

ПІДСТУПНИЙ ГЛОМЕРУЛОНЕФРИТ

Окремо слід сказати про гломерулонефрит як важливу причину появи крові в сечі. Це захворювання може виникати через 1-3 тижні після перенесеної респіраторної інфекції, ангіни, дифтерії, скарлатини,запальних захворювань ЛОР-органів, після введення лікувальних сироваток, вакцин, у разі непереносності лікарських засобів.

Хвороба відображає бурхливу спотворену реакцію імунної системи на інфекцію, головним чином бета-гемолітичний стрептокок  чи фармацевтичні засоби. Може мати кілька варіантів перебігу, в тому числі злоякісний. Частіше вражає молодих людей віком 20-40 років, більше чоловіків. У хворих з’являються набряки, особливо помітні на обличчі, підвищується артеріальний тиск, знижується кількість сечі, виникають патологічні зміни в її складі (білок, еритроцити). Гостра форма хвороби обов’язково потребує стаціонарного лікування, за хронічного перебігу боротьба з хворобою може тривати роками.

ПІДСИЛИТИ НАРОДНИМИ ЗАСОБАМИ

Якщо вже встановлено діагноз «хронічний гломерулонефрит» і людина регулярно проходить обстеження,   виконує  всі рекомендації лікаря, дотримуєтеся дієти з обмеженням солі, білка та рідини, контролює  артеріальний тиск, то до комплексу оздоровчих заходів можна додати  ще й народні рецепти.

Візьміть гарбуза середнього розміру, зріжте його верхівку (це буде кришечка), вийміть із нього насіння й волокнистий м’якуш. В окремій посудині  250 мл  олії ретельно розмішайте з 250 г цукру й вилийте суміш у гарбуза. Накрийте зверху зрізаною кришечкою й  запечіть у духовці.
Вийнявши - охолодіть, очистіть від шкірки  й добре перемішайте (можна перемішати прямо в гарбузовому «горщику»). Отриману «кашу» вживайте по 1 ст. л. тричі на день до їди. Зберігати потрібно в холодильнику.

Добре постійно вживати сушену й змелену на порошок шкірку  яблука: 1 ст. л. порошку залити 1 склянкою води, кип’ятити 3 хв. Пити по третині склянки тричі на день.

Помічними будуть трав’яні чаї, що чинять протизапальну та сечогінну дію: з липового цвіту, польового хвоща, з мелісою та лимоном, а також відвар чорниць, настій плодів шипшини,  багатий на вітамін С, що зміцнює  судинну стінку.

Увага! За наявності сечокам’яної хвороби сечогінні трави вживають обережно, а настій плодів шипшини, незважаючи на всю користь, можна пити курсами не довш як  2-3 тижні.

Корисно робити картопляні, яблучні, фруктово-рисові, овочево-рисові, кавунові, кефірні дні. Наприклад,  1,2 кг вареного чи печеного гарбуза    ділять на 5 частин і вживають за 5 прийомів протягом дня  Особливу роль у дієтичному харчуванні завдяки великому вмісту пектинів відіграють яблука, їх ліпше їсти  печеними. Пектини є природним сорбентом і допомагають хворим ниркам очищувати кров.                 

РУХ - ЦЕ ЖИТТЯ

Хворим на хронічний гломерулонефрит  потрібно вести, звісно, не під час  загострення, активний спосіб життя. Дуже добре допомагає правильному функціонуванню нирок ходьба в середньо-швидкому темпі та фізичні вправи: обертові рухи тулубом, нахили, махи ногами й руками.
Узагалі, незважаючи на зайнятість, швидкість сучасного життя, кожній людині  треба  знаходити час для  себе та свого здоров’я, адже запобігти  хворобам легше, ніж   їх потім  лікувати.   Коли ви, повертаючись із роботи, пройшли хоча б кілька зупинок пішки,   знайте, що в цей час ви дали можливість своїй лімфатичній системі повноцінно попрацювати й вимити з кожної клітини вашого організму шкідливі, токсичні речовини, знищити атипові клітини, що загрожують розвитком новоутворень. 

Достатня фізична активність, не менш як 8-годинний сон, раціональне харчування сприяють нормальному функціонуванню імунної системи, встановленню оптимальної величини рН крові, від якої залежить і перебіг усіх біохімічних процесів, і стан внутрішніх органів, і настрій, і самопочуття.

Трудіться для свого здоров’я, будьте уважними до себе, не ігноруйте найменші хворобливі прояви та, звісно,  вчасно ходіть на профілактичні огляди.



Джерело:
До списку новин