загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рівень пенсій в Україні критично занижений відносно зарплат - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Розмір пенсії в Україні зафіксований на середньому рівні в 35% від зарплати тієї ж особи, що є найнижчим показником соціального забезпечення пенсіонерів відповідно до стандартів Міжнародної організації праці.

Згідно з нормами МОП, особа повинна отримувати мінімум 40% від своєї зарплати після виходу на пенсію. При цьому в розвинених країнах пенсії досягають 55-75% від звичних доходів осіб.

Про це розповіла генеральний директор Української федерації страхування Галина Третьякова в ефірі одного з українських телеканалів.

Вона зазначила, що «тіньова» зайнятість поки не дає можливості підвищувати пенсії в Україні, оскільки немає передумов до скорочення дефіциту Пенсійного фонду. Наразі «діра» в фінансуванні пенсій становить 16 млрд гривень, цю суму змушений погашати уряд з державного бюджету.

«І коефіцієнт заміщення буде знижуватися з кожним роком», – заявила експерт.

На її думку, ухвалене в уряді рішення знизити коефіцієнт оцінки стажу з 1,35 до 1 однозначно призведе до знижень пенсійних виплат для осіб з невеликим стажем в середньостроковій перспективі (3-5 років).

Також серед «негативних» кроків щодо реформи пенсій експерт назвала і облік зарплат за останні три роки при розрахунку пенсійних виплат, а не за два, як було до реформи 2017 року.

 

Джерело:
До списку новин