загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Саме час для танго: у Черкасах на дискотеки ходять навіть 70-річні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навчає танців 78-річний Олександр Ковальчук – він працює з літніми людьми вже кілька років.

Півсотні містян літнього віку збираються майже щотижня на дискотеку в Черкаському територіальному центрі соціальної допомоги. Крім сучасних танців, вивчають і класику – танго та вальс.

На дискотеці 70-річна Світлана Сидорчук – частий гість. Жінка каже: приходить сюди, тому що танці поліпшують їй здоров'я і настрій.

"Мені треба набрати форму. Я зламала руку літом, ногу, ходила на реабілітацію, зараз уже паличку закинула. І я хочу себе поновити, стати ще кращою, ніж до того", – розповідає вона.

Такі дискотеки проводять щотижня у місцевому територіальному центрі соціальної допомоги. Їх відвідують зо півсотні пенсіонерів. Разом згадують рухи, якими захоплювалися ще у шкільні та студентські роки.

Віталій Смаглій прийшов здійснити мрію дитинства – навчитися бальних танців. Разом із партнеркою репетирують перші па.

"Я думаю, в нас вийшло непогано. На ноги не наступали. Взагалі, я думаю, що танець – дуже приємний вид проведення дозвілля. Мені подобаються з дитячих років. У мене була мрія – навчитися класно танцювати бальні танці", – зізнається чоловік.

Навчає їх 78-річний Олександр Ковальчук. Він працює з літніми людьми вже вісім років: "Що таке життя – це рух. З чого потрібно починати – сидимо дивимося телевізор і "от би я так ...". А ми ось танцюємо. Рух думки, себе підняв з дивана, і душа, і тіло – все рухається".

Спеціаліст районного територіального центру соцдопомоги Оксана Гончарук додає: "Коли вони танцюють – вони починають рухатися. Хтось там прийшов, шкандибає, а тут він уже забув, що кульгав, що є та паличка, і з цією паличкою він може танцювати. Вони спілкуються, вони танцюють, мають свій потенціал, вони знайомляться і знаходять собі друзів".

Школою танців у центрі соціальної допомоги зацікавилися і молоді люди з інвалідністю.

Яна Лимаренко, В'ячеслав Ромодан

 

Джерело:
До списку новин