загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Середня пенсія в Україні: де отримують найвищі виплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсії вище середнього рівня по країні отримують в столиці і ще в шести областях.

В Україні найвищі пенсії отримують жителі Києва, Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Найнижчі виплати - у пенсіонерів з Тернопільської, Чернівецької, Закарпатської та Хмельницької областей. Про це свідчать дані, оприлюднені прес-службою Пенсійного фонду України.

Як стало відомо, станом на 1 січня 2019 року розмір середньої пенсії в Україні склав 2 645,66 грн. Але в різних регіонах країни цей показник неоднаковий: в окремих областях він на 20-40% перевищує середній рівень по країні, а в деяких інших областях на 20-30% менше, аніж в середньому по Україні.

Зокрема, пенсіонери, які проживають у столиці України, отримують в середньому 3 677,05 грн. Великі виплати і у жителів Донецької і Луганської областей. Середня пенсія на Донеччині - 3 438,93 грн, на Луганщині - 3 171,82. Вище середнього рівня по країні виплати у пенсіонерів ще трьох східних областей: Дніпропетровської (2 999,86 грн), Запорізької (2 801,54 грн) і Харківській (2 676,02 грн). Трохи більше середнього отримують і в Київській області - 2 682,09 грн.

В інших 18 областях України середній розмір пенсійної виплати нижчий середньоукраїнського показника. Найнижчі пенсії у жителів Західної України. У Тернопільській області пенсіонери в середньому отримують всього 2 059,47 грн, в Чернівецькій - 2 134,72, Закарпатській - 2 139,66 грн. Лідирує серед західних областей Львівська, але середній розмір пенсії там також на 230 грн нижчий, аніж в середньому по Україні.

Раніше повідомляллся, що Пенсійний фонд оприлюднив оновлені дані про розмір середньої пенсії в Україні. У порівнянні з січнем 2018 року цей показник збільшився майже на 166 грн, або на 6,7%. Рік тому українські пенсіонери отримували в середньому 2480 грн на місяць.

 

Джерело:
До списку новин