загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українців закликають перевірити свої дані у реєстрі виборців та впорядкувати документи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заздалегідь подбайте про своє включення до списків виборців на виборчих дільницях!

Крок 1

Списки виборців складаються на основі даних Державного реєстру виборців. Перевірити включення до Державного реєстру виборців та виборчу адресу можна таким чином:

  • •  Через інтернет https://www.drv.gov.ua/ords/f?p=111:LOGIN Зареєструйтеся в сервісі «Особистий кабінет виборця», зробіть в ньому запит до Державного реєстру виборців та орієнтовно протягом доби отримайте дані щодо свого включення до Державного реєстру виборців на свою електронну адресу.
  • •  У будь-який робочий день прийдіть із паспортом або тимчасовим посвідченням громадянина України до Державного реєстру виборців за своїм місцем реєстрації і подайте письмовий запит щодо змісту ваших персональних даних у Державному реєстрі виборців.

Крок 2

         •  Якщо дані та виборча адреса правильні у день голосування приходьте з 8 до 20 години з паспортом або тимчасовим посвідченням громадянина України на виборчу дільницю за вашою виборчою адресою.

Крок 3

Якщо дані та виборчу адресу вказано невірно.

  • •  Зверніться особисто із паспортом або тимчасовим посвідченням громадянина України для включення в реєстр виборців до відділу ведення Державного реєстру виборців за своїм місцем реєстрації.

Як голосувати переселенцям і жителям тимчасово окупованих територій

Крок 1. Знайти найближчий до себе Державний реєстр виборців.

Крок 2. З паспортом вирушити до реєстру.

Крок 3. Написати там заяву про прохання тимчасово змінити місце голосування.

Важливо: жодних документів, окрім паспорта, докладати, згідно з постановою ЦВК, для переселенців та жителів окупованих територій не потрібно.

"Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій і Луганській областях, межі та перелік яких визначаються президентом України в порядку, передбаченому законом України "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", можуть не докладати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування", - йдеться у постанові ЦВК від 5 вересня 2018 року.

Звертатися до реєстру для того, щоб тимчасово змінити місце голосування, можна вже з 31 грудня 2018 року і не пізніше, ніж за п'ять днів до виборів.

Як проголосувати не за місцем прописки

Процедурою зміни місця голосування можуть скористатися не тільки переселенці. За умови, що виборець живе, працює або вчиться не за місцем прописки, але хоче проголосувати, йому необхідно:

Крок 1. Знайти найближчий до себе Державний реєстр виборців.

Крок 2. Надати до реєстру паспорт, а також довідку з навчання, місця роботи, про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження.

Крок 3. Написати там заяву про прохання тимчасово змінити місце голосування.

Процедура не дуже відрізняється від зміни місця голосування для переселенців, однак у першому випадку надавати особливі документи не потрібно.

Після зміни місця голосування виборця видаляють зі списку за місцем прописки і додають у той, що вказано у заяві. 

УВАГА!

У ДЕНЬ ГОЛОСУВАННЯ ЗМІНИ ДО СПИСКУ ВИБОРЦІВ НЕ ВНОСЯТЬСЯ! ЗАВЧАСНО ПОДБАЙТЕ ПРО МОЖЛИВІСТЬ ПРОГОЛОСУВАТИ!

 

Джерело:
До списку новин