загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Небезпечні сусіди: як захистити квартиру від ризиків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Юридично ця проблема в Україні майже не вирішується.

"Сусідські війни" йдуть роками, і іноді навіть доходять до судів. Небезпечні сусіди є чи не в кожному багатоквартирному будинку. Вони труять інших мешканців газом, заливають водою і "підселюють" тарганів.

Наприклад, в спальному районі Києва через сусідку, яка збирає у себе вдома мотлох, ледь не згоріла багатоповерхівка. Жінка хотіла заварити чай, в результаті чого загорілися розкидані біля плити речі. Пожежникам вдалося швидко ліквідувати полум'я, перекривши газ. Але мешканці будинку скаржаться на антисанітарні умови і побоюються, що одного разу пожежу не встигнуть погасити вчасно. 

"Це порохова бочка, годинниковий механізм, який невідомо коли рвоне", – кажуть мешканці будинку.

В іншій багатоповерхівці теж мало не сталася трагедія. Літня жінка перерізала газовий шланг. 

"Я прокинулася о п'ятій ранку, не знаю чому – дивом! Відчула запах газу, перевірила свою квартиру. Розбудила чоловіка, ми викликали 104. Разом зі службою газу знайшли джерело", – згадує мешканка будинку Світлана Шевченко.

Головна проблема полягає в тому, що юридично захиститися від небезпечних сусідів майже неможливо. 

"Переселення такої особи в інший будинок або квартиру теж законодавством не врегульовано", – відзначає юрист Микола Хахула.

Тому, якщо є ризики, юристи радять застрахувати квартиру. Сума страхування житла  залежить від того, у скільки власники оцінюють свої "стіни", ремонт або майно. Експерти відзначають, що в основному українці страхують саме ремонт. А найчастіший страховий випадок в країні – це затоплення. Також окремо можна застрахуватися на випадок, якщо ви самі будете поганим сусідом і когось затопите або спалите.

"Затоплення - найпоширеніша ситуація, від нього найбільше страждає обробка. Ви розумієте ціну свого ремонту, ціну ремонту сусіда знизу і оцінюєте, на яку суму хочете оформити договір страхування, і яку страхова компанія максимально вам відшкодує", – відзначає заступник голови правління страхової компанії Ольга Кабанець.

При цьому юристи радять уважно читати договори – щоб бути обізнаним про правила і суми виплат. Самим теж доведеться дотримуватися умов цього документа. За нинішніх умов страхування житла на одну тисячу внеску можна отримати до 100 тисяч гривень компенсації. Природно, якщо всі умови в договорі правильно прописані і дотримуються.

 

Джерело:
До списку новин