загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Медична революція: що таке персоніфікована медицина

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Універсальних ліків не буває: те, що допомагає одному, може не спрацювати для лікування іншого. Сучасна медицина в розробках методів лікування спирається на принцип більшості, вибираючи ті, які допомогли більшій кількості людей. Але майбутнє – за персоніфікованою, точною медициною. 

КОЖНОМУ СВОЄ. Персоніфікована медицина тільки зароджується, але вже довела ефективність індивідуального підходу в лікуванні. Нові методи дозволяють не тільки безперервно відстежувати стан здоров’я людини, але й передбачити ризик виникнення у неї онкологічних захворювань. Для кожного пацієнта підбирається особливе лікування.

В ЧОМУ СУТЬ? Новий підхід заснований на аналізі генетичних даних людини. Замість поділу пацієнтів на різні групи за категоріями хвороб їм рекомендують профілактику і лікування, виходячи з біохімічних характеристик кожного.

У Мурзовському центрі раку при Каліфорнійському університеті створили програму I-PREDICT, яка допомагає підбирати індивідуальне лікування. Для цього результати ДНК-тесту ракових клітин пацієнта аналізують за допомогою комп’ютера, який з тисяч можливих схем лікування вибере найефективнішу в кожному конкретному випадку.

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПІДХІД. За словами розробників, це може бути і класична хіміотерапія, і препарати, які ніколи не використовували в подібних цілях. Керівник Мурзовського центру, онколог Резел Курзрок, пояснює, що рішення про метод лікування приймається в залежності від тисяч різновидів генів в ракових клітинах, а не від того, в якій частині тіла знаходиться пухлина.

ЦЕ ПРАЦЮЄ? Метод вже випробували на людях, і він виявився дуже ефективним. Поліпшення наставало швидко, а в окремих випадках медики спостерігали повне лікування від раку.

У найвідомішому випадку жінці з раком молочної залози вводили лімфоцити, синтезовані з її власних, і організм переміг рак своєю ж «зброєю».

МІНІ-ОРГАН. Ще один спосіб підібрати індивідуальне лікування розробляють в Інституті регенеративної медицини в Лос-Анджелесі. Там навчилися з клітин пацієнта вирощувати його «міні-органи», на які впливають ліками і визначають найкращі.

КАРТА ХВОРОБ. В Інституті Броада, Кембрідж, США, на основі аналізів ДНК розробили персональну матрицю, що дозволяє оцінити ризик розвитку найпоширеніших і небезпечних недуг, наприклад, серцево-судинних захворювань, раку молочної залози, діабету ІІ типу, запалення кишечника і мерехтіння передсердь.

ЩО БУДЕ ДАЛІ? На лікуванні і прогнозі раку автори точної медицини зупинятися не збираються. Їх методи підхопили вчені з інших країн, створюючи нові інструменти індивідуальної медицини, які враховували б молекулярно-генетичні особливості кожного організму: тканинну інженерію, клітинне програмування, редагування генів.

В майбутньому творці точної медицини обіцяють передбачати виникнення хвороб задовго до їх розвитку.

Медики припускають, що вже через 10 років для кожного пацієнта буде обов’язковим аналіз ДНК, виходячи з якого підбиратиметься оптимальний метод лікування.

 

Джерело:
До списку новин