загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Трюфельний крем

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Такий смачний, що можна просто їсти ложкою!

Трюфельний крем - 2 рецепта!

▫ 1. Рецепт класичного трюфельного крему:

Наливаємо в металеву або емальований ємність (каструлю) близько 200 мл. жирних (30%) вершків. Ставимо на найменший вогонь і підігріваємо не більше ніж до 80 градусів. Інакше кажучи, не доводимо до кипіння, а лише прогріваємо.

Знявши з вогню, додаємо 250 р подрібненого шоколаду (бажано чорного). Повільними круговими рухами помішувати шоколад до повного розчинення. Приєднуємо 80 м м'якого вершкового масла або його замінника, наприклад, якісний спред. Ретельнорозчиняємо  в вершково-шоколадній суміші. Додаємо 40 мл. коньяку для додання аромату. Також акуратно розмішуємо.

Ставимо в холодильник на чотири-п'ять годин. Для зручності рекомендується крем готувати на ніч, щоб з ранку завершити його приготування. Після охолодження збиваємо масу, бажано міксером (так вийде швидше і якісніше), до легкого і повітряного стану.

▫ 2. Рецепт трюфельного крему з вершками:

Процес можна дещо змінити, спростивши приготування. При цьому результат буде не менш смачним. Рецепт простий.

Роздрібнюємо 200 г  чорного шоколаду і на водяній бані його розтоплюємо. Знімаємо і з'єднуємо шоколад з 150 г  нуги або шоколадної  пасти, наприклад, "Нутелла". Паста додасть смаку крему пікантності. 500 р жирних (30%) або спеціальних (для збивання) вершків збиваємо до необхідної консистенції. Обов'язково при цьому стежимо, щоб не перестаратися і не перетворити вершки в масло. Вершки не повинні розшаровуватися на рідину і жир.

Акуратно вводимо остигнула шоколадну масу в збиті вершки. Перемішуємо (бажано дерев'яною лопаткою) до однорідної ніжної і повітряної консистенції. Крем візуально повинен мати блискучий, шовковистий вигляд.

Такий крем можна використовувати не тільки для приготування кондитерських виробів, але і як самостійну страву, тому що за смаком і виглядом він нагадує морозиво. Якщо використовувати трюфельний крем як самостійну страву, кулінари рекомендують після приготування помістити його на 20 хвилин у холодильник в будь-якій формі (формах).

Перед подачею можна прикрасити ласощі збитими вершками, шоколадною крихтою, ягодами, листком м'яти або скибочкою лимона. Все залежить від фантазії та креативності кухаря.

 

Джерело:
До списку новин