загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Борімося з недугами, розріджуючи та закиснюючи кров

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міжсезоння – час стрімкого розповсюдження вірусних захворювань. Вони передаються в більшості випадків повітряно-крапельним шляхом і досить швидко та надовго вибивають людину з нормального ритму життя. Різні хімічні ліки рідко дають одужання без побічних ефектів. Крім того, восени часто загострюються хронічні хвороби (серцево-судинні, шлунково-кишкові, сечостатеві, суглобові тощо). Тому в цей період наш організм потребує особливої  уваги. На відміну від багатьох оздоровчих систем, методика лікаря-терапевта з Вінниці Дмитра Наумова не має протипоказань та побічної дії. Вона дає змогу впоратися з різними захворюваннями, в тому числі з застудою, ангіною, бронхітом тощо.

ЗАБЕЗПЕЧИТИ ОРГАНІЗМ КИСЛОТАМИ

В основу свого методу оздоровлення Дмитро Наумов поклав ідеї відомого академіка Б.В. Болотова, і систему здорового харчування зокрема. Основа цієї системи – забезпечення організму амінокислотами (білками), які беруть участь у процесах побудови наших органів та тканин і підтримують рівень кислотності в організмі. Кровоносна система доправляє до кожної клітинки корисні мікроелементи. Але разом з поживними речовинами через кров розносяться й хвороботворні бактерії, що призводять до різних недуг. Якщо кров постійно розріджувати й підтримувати нормальний кислотно-лужний баланс, то шкідливі мікроорганізми гинуть самі, без лікарських препаратів. Від наявності амінокислот залежить опірність нашого організму інфекціям та вірусам, швидкість відновлення хворих органів та систем, а отже – наше самопочуття, наш зовнішній вигляд і наше довголіття. По суті, система здорового харчування Дмитра Наумова розрахована на те, щоб просто урухомити природні механізми самозцілення.

ЦІЛЮЩА СИЛА КВАСУ

Велике значення для нормалізації травлення, профілактики та звільнення від різних захворювань мають кваси. Вони містять ферменти, що поліпшують роботу шлунка. Завдяки цьому нормалізуються обмінні процеси: організм очищується від шкідливих речовин і наповнюється корисними.

Щоб квас мав оздоровчу дію, важливо правильно його приготувати. Для цього буде потрібно: 3 л чистої джерельної води, 1 склянка цукру, 1 ч. л. сметани жирністю не вище 15%, 0,5 склянки подрібненої бананової шкірки або трави чистотілу.

Налийте у 3-літрову банку воду, додайте цукор і сметану. Розмішайте до повного розчинення. Бананову шкірку чи траву чистотілу покладіть у марлеву торбинку й опустіть її на дно банки за допомогою важка. Шийку накрийте марлею. Настоюйте 2 тижні в темному місці. Якщо утворюється осад, квас треба переціджувати. Плівку з цвіллю на поверхні теж слід усувати. Після двох тижнях з банки можна відлити 1 л у пляшку й закрити її кришкою. Цей напій можна пити. Коли квас у пляшці закінчиться, знову треба відлити з банки 1 л та долити в неї води з цукром, і так – протягом двох місяців.

Квас, настояний на банановій шкірці, можна пити без обмежень, як напій для профілактики проблем з травленням. Квас із чистотілу слід вживати в невеликій кількості – по ½ - ⅓ склянки за 20-30 хв до їди тричі на день протягом двох тижнів. А для закріплення лікувального ефекту – ще протягом місяця 1 раз на день за 30 хвилин до сніданку.

ПРОФІЛАКТИКА Й ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ЗАСТУДИ

Коктейль на основі лимонної кислоти для лікування та профілактики застуди. Буде потрібно: 1,5 л води, ⅓ ч. л. лимонної кислоти (яка продається в магазині, бо вичавлений сік лимона має лужне середовище), 3-4 ст. л. малинового чи смородинового варення. Воду треба закип'ятити й залити в ємність з варенням. Усе ретельно перемішати й додати лимонну кислоту. Випивати по 1 склянці 8-10 разів на день. Курс лікування: 5-7 днів.

Зрошення горла. За болю у горлі можна вводити в нього розчин вітаміну В12 по 1 ампулі 3-4 рази на день. Для цього препарат набирають шприцом і зрошують запалені ділянки. Курс: 5-7 днів.

Протирання оцтом. Важливо протирати все тіло розчином 9% оцту, розведеного водою (1:2). Якщо нема температури, бажано розчин підігріти до 40 градусів, щоб він краще увібрався в шкіру. Процедуру слід повторювати 5-6 разів на день до цілковитого одужання. Замість оцту для протирання можна також скористатися розсолом від квашених овочів.

Квашені яблука – добрий засіб для профілактики й лікування грипу. Буде потрібно: 20 кг яблук, 1 кг житнього хліба, 10 л води, 5 ст. л. солі. Хліб нарізати невеликими скибками й підсушити в духовці до золотаво-коричневого кольору. Потім закип'ятити воду, залити сухарі й додати сіль. Слід почекати, поки закваска охолоне, і перецідити. Яблука помити і, не розрізаючи, викласти в керамічну, емальовану чи скляну ємність (каструлю, відро), обов'язково – плодоніжками догори. Після цього залити їх хлібною закваскою, накрити чистою полотниною й покласти зверху пригніток. Залишити в темному прохолодному місці на 2 тижні.

У разі грипу треба якомога більше пити. Корисно вживати, наприклад, розсоли від квашених овочів. А ось переварене молоко під час застуди вживати в жодному разі не можна – інакше затягується процес одужання.

ЯК ВПОРАТИСЯ З АНГІНОЮ

Ангіна – одне з найпоширеніших захворювань інфекційного характеру. Спричиняється, зазвичай, різними мікробами – переважно стрептококами. За перших ознак хвороби слід негайно звернутися до лікаря, бо задавнені форми ангіни можуть дати ускладнення на серце, бронхи й легені, а також суглоби.

Оздоровлення методом доктора Наумову дає змогу запустити механізм боротьби з інфекцією без лікарських препаратів. Вживання кислих продуктів, полоскання горла кислими розчинами підвищує опірність організму мікробам, знімає запальні явища в горлі й прискорює відновлення після хвороби.

Основним способом лікування ангіни є квас на чистотілі. Засіб вживають по 0,5 склянки за 30 хвилин до їди тричі на день. Також цим квасом полощуть горло 1 раз на годинну протягом перших двох днів, а наступні 7-14 днів – по 4 рази на день.

Потрібно також 3-4 рази на день зрошувати горло зі шприца розчином вітаміну В12 по 250 мкг. Курс: 10-14 днів.

І ПРИБОРКАТИ БРОНХІТ

Бронхіт – суща кара для хворого. Якщо запальний процес вчасно не спинити, то може розвинутися пневмонія. Тож за перших симптомів слід звернутися до лікаря.

Запалення бронхів також пов'язане з порушенням роботи травної системи. Вихід з ладу пілорусу (клапан між шлунком та дванадцятипалою кишкою) призводить до залужнення спершу шлунка, а тоді — й усіх органів та тканин.

«Приборкання» бронхіту слід починати з суміші порошку жовтушнику і солі (у співвідношенні 1:1) по 0,3-0,5 г два рази на день за 1 годину до їди. Курс: 2-3 тижні.

Корисно протягом 2-3 тижнів перед сном протирати тіло настоєм м’яти на оцті: 0,5 склянки м'яти на 0,5 л 9% оцту. Траву заливають оцтом і настоюють 23 дні.

ВІРУС ГЕРПЕСУ БОЇТЬСЯ КИСЛОТИ

Герпес – це вірусна інфекція, яка в більшості випадків є наслідком ослаблення імунітету. Цілком позбутися герпесу неможливо. Тому лікування спрямоване на усунення його симптомів і на профілактику. Причиною появи герпесу, вважає доктор Наумов, є зниження рівня соляної кислоти в організмі. Вона не доходить до шкіри, і, як наслідок, на її поверхні починають розмножуватися бактерії.

Методика Наумова дозволяє безпечно й швидко усунути вірус, вмикаючи природний механізм самовідновлення. Для цього треба вживати їжу, яка простимулює вироблення соляної кислоти. Крім того, загоєння рани можна прискорити за допомогою тепла. Воно активізує процес утворення нових клітин. Найпростіший засіб боротьби з герепесом – сіль (але не йодована). Її треба класти під язик по 0,5 г 6 разів на день. Це достатньо робити протягом двох днів.

Також ефективним способом боротьби з герпесом є прогрівання. Для цього вам знадобиться свіжий патичок з липи, завдовжки 10-15 см. Один кінець нагрівають на вогні, аж поки він не почне тліти. Потім підносять до герпесу на відстань 1-2 см і тримають так 3-5 хвилин. Процедуру слід повторити 5-6 разів на день.

ВИРАЗКА ШЛУНКА

Часто в міжсезоння загострюються хронічні хвороби травної системи, у їх числі – й виразка шлунка. Одним з найефективніших способів позбутися виразки, як і гастриту, є квас на чистотілі. Засіб вживають по 1 ст. л. тричі на день за 30 хвилин до їди. Поступово дозу можна збільшувати до третини склянки.

Через 30 хвилин після їди треба під язик покласти щіпку солі (0,5-1 г), посмоктати її й проковтнути, це допоможе виробленню соляної кислоти у шлунку.

Також потрібно щодня натирати тіло столовим 9% оцтом, щоб до організму надходила додаткова кислота. Раціон має бути багатим на амінокислоти (риба, м'ясо, яйця тощо). Під час лікування повністю протипоказані алкоголь і газовані напої. Слід пити чисту (джерельну) воду, бажано з мінеральними солями.

Лужні продукти (каші, свіжі овочі, маринади й консервовані овочі, фрукти, що не були проквашені) вводять в раціон поступово після усунення основних симптомів. Для ліпшого перетравлення їжу слід підсолювати чи заправляти сметаною. Потрібно дотримуватися і правил приймання їжі, тобто, спочатку з'їдати страви з м'яса, риби, грибів, а потім – зі свіжих овочів.

КОРИСНІ ПРОДУКТИ

Важливу роль в оздоровленні відіграє правильне харчування, яке забезпечує організм конче потрібними амінокислотами. Це такі продукти, як риба, м'ясо, яйця, сир і гриби. Але хворим людям жирну білкову їжу можна вживати тільки в невеликих кількостях, бо ослаблений організм насилу справляється з її перетравлюванням, тому вона починає гнити й отруювати шлунково-кишковий тракт.

Дуже корисні для профілактики та звільнення від різних недуг квашені овочі. Підготовлені овочі складають в емальовану, керамічну чи скляну посудину, заливають чистою холодною водою і додають сіль (1-2 ст. л. солі на 1 л води). Наприклад, свіжий почищений буряк, перш ніж квасити, слід розрізати на кілька частин, залити солоною водою, накрити банку марлею в 3 шари і щільно зав'язати. Залишити квашення в темному прохолодному місці на 2-3 тижні. Аналогічно слід засолити капусту і помідори. Можна накрити їх листям смородини чи хрону, а зверху покласти пригніток.

Також важливо вводити до свого раціону круп'яні супи. Вони поглинають жовч, що потрапила в шлунок, і дають змогу підтримувати кислотно-лужний баланс.

Корисно періодично вживати консервовані чи солоні гриби – здебільшого, опеньки та грузді. Вони поліпшують процеси травлення й звільняють організм від шлаків.

З хлібобулочних виробів перевагу слід віддавати дріжджовому підсушеному хлібу.

«ПРАВИЛЬНИЙ» БОРЩ

Борщ регулює роботу пілорусу і позитивно впливає на діяльність шлунка. Його треба варити з квашених овочів. Знадобиться: 3 л води, 300-500 г м'яса (свинини), 3 ст. л. буряку, 5 ст. л. капусти, 100 г вареної квасолі, 2-3 помідори, цибуля, кілька зубчиків часнику.

Спершу треба зварити м'ясний бульйон: кладемо м'ясо в каструлю з водою, потім – цілу очищену цибулину, і варимо. Коли м'ясо буде майже готове, відливаємо 1 л бульйону до іншої каструлі, кидаємо туди квашені буряк і капусту й тушкуємо 40 хвилин. До готових овочів додаємо квасолю (її можна зварити заздалегідь). У каструлю з м'ясом кладемо картоплю і варимо до готовності. З'єднуємо вміст обох каструль і додаємо квашені помідори. За 5 хвилин борщ готовий. Його подають зі сметаною та часником. Така страва аналогічна повноцінному обідові.

Після борщу добре ввести у свій раціон кашу (особливо пшеничну, приміром, "Артек"). Борщ активує роботу шлунка, бо є кислотною їжею. Каша – це лужна їжа, тому вона корисна для дванадцятипалої кишки. Крім того, вона поліпшує перистальтику кишківника і сприяє його очищенню. Можна вживати вівсяну, пшеничну чи пшоняну кашу. Добре вводити в раціон і рисову кашу, але тільки з олією, або гречану – бажано з куркою, щоб вони добре засвоїлися.

Дані рекомендації допоможуть поліпшити стан організму за різних захворювань, адже вони сприяють налагодженню роботи всіх систем організму.

Підготувала Любов Польова-Саханда.

Кровоносна система доправляє до кожної клітинки корисні мікроелементи. Але разом з поживними речовинами через кров розносяться й хвороботворні бактерії, що призводять до різних недуг. Якщо кров постійно розріджувати й підтримувати нормальний кислотно-лужний баланс, то шкідливі мікроорганізми гинуть самі, без лікарських препаратів.

Через 30 хвилин після їди треба під язик покласти щіпку солі (0,5-1 г), посмоктати її й проковтнути, це допоможе виробленню соляної кислоти у шлунку.

Також потрібно щодня натирати тіло столовим 9% оцтом, щоб до організму надходила додаткова кислота.

 

Джерело:
До списку новин