загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В ООН створили Фонд допомоги Україні. Як це буде працювати?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Організація Об’єднаних Націй створила фонд, який буде залучати гроші для вирішення гуманітарних проблем на Донбасі. Ким буде фінансуватися фонд і на які потреби будуть іти гроші?

ФАКТ. Помічниця генсека ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер на засіданні ООН з питань гуманітарної допомоги заявила про створення об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні.

ПРО ЩО МОВА? Фонд допомоги координуватиметься безпосередньо ООН. В Україні його роботу буде контролювати Офіс ООН з координації гуманітарних питань. А наповнюватися Фонд буде за рахунок пожертвувань донорів.

Подібного роду фонди дають можливість різним державам та міжнародним організаціям жертвувати гроші на певний регіон. Фонд забезпечує, щоб ці кошти доходили до зони конфлікту швидко, скоординовано і цілеспрямовано. Умови ООН з надання гуманітарної допомоги дуже зручні для громадських організацій, оскільки гроші можна отримати в обхід урядових установ.

За даними ООН, у 2018 році працювало 17 таких фондів. Для них вдалося зібрати 957 млн ​​доларів. Зібрані гроші передаються гуманітарним місіям, які працюють на місці. Як правило, вони займаються питаннями охорони здоров’я, продовольчої допомоги і наданням притулків для тих, хто потребує житла.

Найбільшими донорами в 2018 році були Британія (250 млн доларів), Німеччина (175 млн доларів) та Швеція (93 млн доларів). Найбільше коштів передали Ємену, Туреччині та Демократичній Республіці Конго.

ХТО БУДЕ ЖЕРТВУВАТИ? В ООН вже почали збір коштів для українського Фонду. Центральний офіс організації вніс 6 млн доларів. За словами Урсули Мюллер, кілька країн вже внесли донорські кошти. Відомо, що 1 млн доларів пожертвувала Швеція.

Мюллер закликала всі держави допомогти жителям Донбасу.

КОМУ ДОПОМАГАТИМУТЬ? За оцінками експертів ООН, підтримки потребують близько 2,3 млн людей. Щоб допомогти їм усім, у 2019 році необхідні 162 млн доларів. Першою чергою допомогу спрямують людям, постраждалим від війни на Донбасі, щоб забезпечити їм доступ до засобів існування та основних ресурсів.

За словами Урсули Мюллер, гроші підуть на задоволення гострих потреб, які фінансуються найменше. Помічниця генсека ООН нагадала, що в 2018 році план гуманітарного реагування профінансували всього на 40%, через що українці не змогли отримати їжу, воду і медикаменти.

Експерти відзначають, що гуманітарні фонди ООН регулярно недобирають необхідні для допомоги суми, однак і ті гроші, які вдається зібрати, важливі для людей, які постраждали від військових конфліктів по всьому світу.

 

Джерело:
До списку новин