загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна виплатила пенсіонерам на окупованих територіях три мільярди доларів пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні підрахували, скільки виплатили пенсій жителям окупованих територій за чотири роки.

На підконтрольній території проживають близько 7,2 мільйонів пенсіонерів.

Україна виплатила жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей 80 млрд грн пенсій за чотири роки. Про це розповів представник України в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську Євген Марчук.

"За 4 роки Україна виплатила пенсій громадянам, які знаходяться на тій території, за даними на 3 дні тому вже на 79-80 млрд грн. Помножте на курс долара, і ви побачите, що це $ 3 млрд", — повідомив Марчук на прес-конференції у вівторок в Києві. За словами Марчука, мінські угоди містять необхідні заходи для мирного врегулювання ситуації в Донбасі, але поведінка Росії цьому перешкоджає.

"Одним з компонентів переговорів є виплата зарплат працівникам "Укрзалізниці", які знаходяться на тій території... чи має це якесь відношення до бойових дій? Немає. Але навіть це обговорюється", — зазначив він. 

Марчук додав, що для того, аби отримати пенсії українці з непідконтрольних територій повинні мати статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

"Єдине, звичайно, це не пересилається бандитам на тій території і розділяється – уроки вивчені", – наголосив представник України.

Щоб отримати пенсії українці з непідконтрольних територій повинні мати статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Для того щоб отримати пенсії українці реєструються у прифронтових населених пунктах.

"Свій статус постійно треба підтверджувати – на окупованих територіях люди, за законом, не можуть перебувати довше, ніж 60 днів. Відтак їм доводиться їздити між фактичним місцем проживання і місцем реєстрації. А це означає – стояння в чергах на пунктах пропуску",– заявив Євген Марчук.

Варто відзначити, що річний бюджет Пенсійного фонду, зокрема на 2019 рік, становить майже 400 мільярдів. На підконтрольній території проживають близько 7,2 мільйонів пенсіонерів, точні дані по непідконтрольним територіям - відсутні.

Станом на на 2 січня 2019 року на обліку перебувають 1 млн 512 тис. 435 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим.

 

До списку новин