загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 помилок, які допускають пацієнти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Інтернет – незамінне джерело інформації, і часто буває корисно дізнатися докладніше про свою хворобу або ліки. Але тільки після відвідин лікаря!

Страх перед лікарськими помилками є, напевно, у кожного потенційного пацієнта.  Але ви самі часто шкодите своєму здоров’ю, припускаючись медичних помилок, тому самі можете їм запобігти.

Ось десять найбільш поширених помилок, що шкодять нашому здоров’ю

1. Не перевіряємо терміну придатності ліків. Один або два тижні, найімовірніше, не відіграють великої ролі, але щодо тривалішого терміну, то хімічні речовини, які входять до складу медикаментів, можуть змінити свої властивості й стати менш ефективними, ба навіть небезпечними для здоров’я. Двічі на рік треба ретельно переглядати домашню аптечку й без жалю позбуватися старих ліків.

2. Пропускаємо профілактичні огляди. Навіть якщо у вас нічого не болить, профілактичні огляди – вкрай потрібна річ. Візьміть собі за правило хоч би раз на рік відвідувати стоматолога, гінеколога, терапевта, здавати всі аналізи, раз на два роки робити флюорографію, ЕКГ, жінкам після 40 років – мамографію.

3. Не до кінця чесні з лікарем. Буває, важко зізнатися як самому собі, так і лікареві, що ви, наприклад, багато курите, періодично випиваєте, провадите малорухливий спосіб життя, маєте безладні статеві зв’язки, харчуєтеся неправильно і нерегулярно. Але ж лікар вас не судитиме, йому треба знати про ваші звички, щоб підібрати відповідні ліки або режим.

4. Вживаємо антибіотики за перших ознак нежитю. Антибіотики безсилі проти вірусів! А безконтрольний прийом антибіотиків може загартувати бактерії. Налягати на антибіотики при застуді варто тільки у разі тривалої високої температури або появи мокротиння незвичайного кольору.

5. Фанати інтернету. Так, мережа – незамінне джерело інформації, і часто буває корисно дізнатися докладніше про свою хворобу або ліки. Але тільки після відвідин лікаря.

6. Неправильно приймаємо ліки. Бува, пропустивши час прийому, ми потім подвоюємо дозу, щоб надолужити згаяне. Це небезпечно. Дія більшості ліків, що їх регулярно приймають, покликана підтримувати у крові стабільний рівень потрібних речовин. Заковтування дуже великої дози може призвести до інтоксикації організму.

7. Не повідомляєте лікаря про все, що вживаєте. Багато вітамінів, мінералів, трав, харчових добавок можуть вплинути на дію призначених ліків. Неодмінно повідомте лікаря про всі препарати, які вживаєте, оскільки деякі компоненти, що містяться в них, можуть вступати в реакцію з компонентами ліків або підвищити ризик наразитися на побічні реакції та ускладнення.

8. Не п’ємо до кінця призначені ліки. Відчувши полегшення після кількох пігулок, ви перестаєте заковтувати їх або скорочуєте дозу, щоб «не труїти організм». Це неправильно і небезпечно. Такі дії можуть спровокувати відновлення хвороби.

9. Ігноруємо щеплення. Хай які суперечки точаться довкола вакцинації, вона й досі є важливою ланкою в зміцненні імунітету. Дорослі теж потребують вакцинації. Варто щепитися проти краснухи, якщо вам не зробили щеплення в дитинстві, гепатиту, щороку запобігати грипу.

10. Не знаємо історії хвороб своєї сім’ї. Майже кожна хвороба, за винятком деяких інфекційних, так чи інак пов’язана зі спадковістю. Тому для збереження власного здоров’я дуже важливо знати, на що хворіли ваші родичі. Особливу увагу зверніть на рак, діабет, серцево-судинні хвороби і будь-які інші хронічні або такі, що повторюються з покоління в покоління, захворювання.

І затямте: не лікар, а ви відповідаєте за своє здоров’я. Пацієнти, які прагнуть збагнути суть хвороби і методи лікування, ставлять лікареві безліч запитань, мають якісне лікування. Тож будьте пильними і не припускайтеся помилок: ваше здоров’я – у ваших руках!

 

Джерело:
До списку новин