загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Борги Пенсійного фонду зростають: експерт пояснив, чи очікувати українцям затримок пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як заборгованість Фонду вплинула на життя пенсіонерів, пояснив фахівець.

До 1 січня 2019 року Пенсійний фонд України заборгував Держказначейству вже 52,8 млрд гривень. Однак затримок пенсій у 2019 році через заборгованість Пенсійного фонду не буде, вважає економічний експерт Тарас Загородній.

Фахівець підкреслив, що заборгованість Фонду – не нове явище. При цьому вона ніколи "не робила великої погоди".

"У нас Пенсійний фонд хронічно дефіцитний уже приблизно 20 років. Але ми повинні розуміти, що його дефіцит фінансується де-факто з бюджету. Тому це перекладання з однієї кишені до іншої. Все одно борги будуть в плановому режимі погашатися. І я не вважаю, що це на пенсії вплине", – говорить Загородній

При цьому експерт сумнівається в доцільності існування Пенсійного фонду як такого. Загородній вважає, що гроші на пенсії можна було б виділяти безпосередньо з державного бюджету – за допомогою соціальних служб.Крім того, як вважає Загородній, через сприятливу ​​ситуації в українській економіці в 2019 році можна очікувати зростання пенсій.

"Економіка, що б там не говорили, все одно зростає. 3,5 – 4% буде цього року, експорт зростає. Це не така страшна ситуація, як була в 2014-му, 2015-му роках, коли ми втратили 20% промисловості Затримок точно не буде. Навіть можна очікувати якогось збільшення", – додає експерт

Нагадаємо, в липні 2018 року в Україні вперше за багато років сталася затримка з виплатами пенсій. До 18 липня люди отримували гроші за графіком, але потім виплати припинилися на цілий тиждень, а в деяких регіонах на 10 днів. Причому "пенсійні" гроші не надходили не тільки до відділень "Укрпошти", але і на банківські картки людей. 25-27 липня виплата пенсій відновилася. Серпневі пенсії теж почали виплачувати за графіком. 

Людмила Грубник

 

Джерело:
До списку новин