загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Аналітики попередили про загрозу різкого обвалу гривні після виборів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Курс гривні буде залежати від низки факторів, відзначають аналітики.

Про розповів інвестиційний аналітик компанії "Альпарі" Максим Пархоменко.

"Якщо до влади прийдуть популісти, які обіцяють "золоті гори" і стимулюючу політику, зниження цін на газ та інші моменти, - це призведе до великих бюджетних дефіцитів і, як наслідок, до зниження курсу гривні. Також зміна голови НБУ може підірвати поточну консервативну монетарну політику і привести, знову-таки, до зниження курсу", – сказав Пархоменко.

Зміна влади в Україні може бути розцінена інвесторами як негативний сигнал, вважає старший аналітик групи компаній Forex Club Андрій Шевчишин. У цьому випадку неминуче прискорення виведення інвесторами коштів з країни.

"А це чинитиме тиск на гривню", - зазначив Шевчишин.

При цьому фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса вважає, що курс гривні буде визначатися рівнем співпраці нової влади з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Спочатку, з переляку, може бути певна, але несильна девальвація, а далі все буде впиратися в співпрацю з МВФ", - сказав він.

При цьому якщо ринки розцінять підсумки виборів позитивно, гривня може продовжити зміцнення в кінці квітня – початку травня.

 

Джерело:
До списку новин