загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як пульс, гормони і бактерії впливають на ваш характер?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вважається, що на характер людини впливають два фактори: спадковість і риси, набуті протягом життя. Недавні дослідження показують, що насправді все може бути набагато складнішим, аніж могло здаватися.

ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК. Згідно з сучасною психологією, існує п’ять основних аспектів особистості: відкритість досвіду, сумлінність, екстраверсія, невротизм і доброзичливість. Їх комбінації формують людський характер і, як виявилося, можуть впливати на тривалість людського життя.

Те, якою ми сприймаємо людину, зазвичай залежить від особливих рис її характеру. Хтось буркотливий, хтось – жадібний, а хтось – усміхнений і привітний. Але це зовнішні прояви. А чи є різниця в фізіології?

Таке несподіване питання поставили собі вчені відразу в декількох дослідницьких інститутах світу. Результати їх роботи вказують на те, що існує вплив не тільки фізіологічних особливостей організму на характер, але й навпаки.

СУМЛІННІ. У 2017 році було виявлено зв’язок «гормону стресу» кортизолу з сумлінністю. Для дослідження у двох тисяч добровольців взяли зразок волосся, а також попросили заповнити анкети. Виявилося, що менше кортизолу було в аналізах тих піддослідних, які ставилися до поставлених перед ними завдань сумлінніше за інших.

Автори дослідження вважають такий результат логічним. Сумлінні, тобто дисципліновані, амбітні і організовані люди відчувають менший стрес, ніж інші. Саме тому вони мають шанси прожити довше і здоровіше життя, ніж їх однолітки з іншим складом характеру.

ГНІВ І БАКТЕРІЇ. Як виявилося, особистість також досить тісно пов’язана з мікрофлорою кишечника. Така риса, як невротичність, може бути результатом діяльності хвороботворних бактерій в організмі.

Результати дослідження 2017 року, в якому взяли участь майже 700 осіб, показали, що в кишечнику тих людей, які були схильні до гніву, насильства, тривожності і поганого настрою, «зашкалювала» кількість гамма-протеобактерій. Жоден інший фактор, навіть харчування піддослідного, не мало такого значення для  особистості.

ТЕМПЕРАМЕНТ. Ми часто чуємо, що бактерії в нашому кишечнику можуть бути як корисними, так і шкідливими, і останні негативно позначаються на нашому фізичному і психічному стані.

«Хороші» бактерії в кишечнику можуть зробити людину більш життєрадіснішою і активною. Щоправда, якщо їй від півтора до двох з половиною років.

У малюків, яких мами назвали усміхненим і соціальними, в кишечнику виявили більше корисного мікробіому, ніж у їх сумних однолітків. У більш зрілому віці корисні бактерії позитивно впливають на сумлінність.

ПІД ТИСКОМ. У Британії медики зібрали п’ять тисяч чоловіків і жінок, виміряли їх артеріальний тиск і вивчили особистості. Ті, чий тиск був вищим, виявляли всі ознаки невротизму. Показники сумлінності у них були значно знижені.

ПУЛЬС ПСИХОПАТА. Повільний пульс вважають доброю ознакою, що свідчить про здоров’я людини. Декілька досліджень, проведених в цьому напрямку, показали, що насправді такий пульс часто зустрічається у людей з психопатією. Їх можна упізнати за  поверховою чарівністю, безстрашністю та імпульсивністю.

З’ясувалося, що «безстрашні» люди мають фізіологічну особливість – кора їх головного мозку знаходиться в стані недостатнього збудження. Це змушує їх іти на ризик, застосовувати насильство для вирішення конфліктів. Але їх пульс при цьому не частішає.

 

Джерело:
До списку новин